ΓΣΕΕ: «Λουκέτο» στον ιδιωτικό τομέα στις 10 Ιουνίου – Πανελλαδική απεργία

Σε αντεπίθεση διαρκείας περνούν τα συνδικάτα, όσο πλησιάζει η ώρα που το νομοσχέδιο Χατζηδάκη με τις αλλαγές στα εργασιακά, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 3 Ιουνίου, έχει ήδη προγραμματιστεί ανάλογη απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

Η απόφαση λήφθηκε νωρίτερα σήμερα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε την ίδια ημέρα, στις 10 Ιουνίου, να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  κατά του νομοσχεδίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου. Εκτιμά ότι το σχέδιο νόμου εμπεριέχει  νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. 

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».  Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Πηγή : https://www.asfalistiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *