ΓΣΕΕ: Στην ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου απαντά με… στάση εργασίας

Με μια στάση εργασίας 13:00 – 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ένα συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, η ΓΣΕΕ θέλει να δείξει την αντίδρασή της στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, σε συνεδρίασή της που ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, αποφάσισε να συμπορευτεί και να στηρίξει αντίστοιχη απόφαση που έχει λάβει το ΕΚΑ, ήδη από την περασμένη Παρασκευή.

Βέβαια, με τον τρόπο αυτό ΓΣΕΕ και ΕΚΑ βρίσκονται σε διαφορετική «απεργιακή γραμμή», σε σχέση με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, που την ίδια ημέρα, έχουν εξαγγείλει 24ωρη κινητοποίηση…

Σε κάθε περίπτωση, επίκειται και η οριστική απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που πραγματοποιεί ξεχωριστή συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ΓΣΕΕ πάντως, δήλωσε ότι θα στηρίξεικαι τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Στην ανακοίνωσή της,  η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι «ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους».

Πηγή : https://www.asfalistiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *