Ινδία : Γερανός κατέρρευσε στα ναυπηγεία Hindustan Shipyard Limited (HSL) την 1η Αυγούστου , σκότωσε δέκα εργαζόμενους

Καθώς οι υπάλληλοι της HSL δοκίμαζαν ένα γερανό χωρητικότητας 70 τόνων, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δέκα εργαζόμενους.

Οι νεκροί περιλαμβάνουν τέσσερις υπαλλήλους της Hindustan Shipyard, τρεις της εταιρείας Greenfields, δύο υπαλλήλους της εταιρείας Lead Engineering και έναν από τον υπάλληλο της εταιρείας EMMS Squad Seven.

Σύμφωνα με αναφορές, ο γερανός κατασκευάστηκε τον Μάιο του 2009. Το 2017, ξεκίνησε η εγκατάσταση, αλλά κατά τη λειτουργία, η HSL ήθελε να διορθώσει ορισμένα ελαττώματα και να πραγματοποιήσει δοκιμές φορτίου. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ολοκλήρωσε το έργο και το 2019 ανέθεσε τα καθήκοντα στην εταιρεία Greenfields. Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη την 1η Αυγούστου, όταν οι δοκιμές φορτίου διεξήχθησαν από την εταιρεία Greenfields.

Αμέσως μετά το ατύχημα ξεκίνησαν δύο έρευνες. Η πρόσφατα υποβληθείσα έκθεση υπογραμμίζει ότι τα ελαττώματα σχεδιασμού και ανέγερσης προκάλεσαν το ατύχημα.

Ο κ. Ramu, γενικός γραμματέας του συνδικάτου προσωπικού και εργατικών ναυπηγείων της Hindustan, δήλωσε:

Η διοίκηση της HSL ανακοίνωσε την αποζημίωση των 50 εκατομμυρίων Rs (68.000 US $) στα εξαρτώμενα άτομα του θανόντος. Η αποζημίωση θα καταβληθεί τόσο στους μόνιμους όσο και στους συμβασιούχους εργαζόμενους που σκοτώθηκαν, εκτός από τις νόμιμες παροχές.

Η ένωση υποστηρίζει τα μέλη της οικογένειας στη διαδικασία λήψης της αποζημίωσης. Η εταιρεία ενημέρωσε επίσης ότι θα παρασχεθεί μόνιμη απασχόληση σε ένα μέλος της οικογένειας του μόνιμου υπαλλήλου της HSL.

Ο Kan Matsuzaki, διευθυντής ναυπηγικής και ναυπηγικής της IndustriALL, δήλωσε:

«Η HSL είναι εταιρεία του δημόσιου τομέα και πρέπει να έχει τα υψηλότερα πρότυπα για ασφαλείς λειτουργίες. Τα ελαττώματα είχαν προηγουμένως εντοπιστεί αλλά δεν είχαν διορθωθεί εγκαίρως, τα οποία οδήγησαν σε απώλειες ζωών. Πρέπει να διεξαχθεί έρευνα και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτούν. Και στις οικογένειες των θυμάτων θα πρέπει να καταβάλλεται κατάλληλη αποζημίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *