Ιταλία: Οι απεργίες στη βιομηχανία συνετίζουν Κόντε και βιομηχάνους

Οι γενικές απεργίες στη Λομβαρδία και το Λάτσιο εξανάγκασαν την κυβέρνηση Κόντε και τους βιομηχάνους σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα για το κλείσιμο των πραγματικά μη αναγκαίων βιομηχανιών για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Του Αργύρη Παναγόπουλου – ΑΥΓΗ

Η 8ωρη γενική απεργία στον βιομηχανικό τομέα της Λομβαρδίας και του Λάτσιο, με αιχμή τους εργάτες μετάλλου, το τομέα χημικών και τον κλωστοϋφαντουργικό τομέα, και τους τραπεζοϋπαλλήλους να απειλούν και αυτοί με γενική απεργία, η απειλή μιας πανιταλικής γενικής απεργίας τις αμέσως επόμενες ημέρες αποτέλεσε για την κυβέρνηση Κόντε το μεγαλύτερο εφιάλτη μετά την ανακοίνωση ότι τα κρούσματα από τον κορωνοϊό πλησίασαν τις 70 χιλιάδες και οι νεκροί έφθασαν τους 743 σε μια ημέρα, από τους 601 της προηγούμενης ημέρας, για να φθάσουν τους 6.802.

Η κυβέρνηση συναντά αυτή τη στιγμή τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα CIGL, CIS και UIL για να συζητήσει τη διεύρυνση του καταλόγου των μη απαραίτητων τομέα που θα πρέπει να κλείσουν για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού που θερίζει την Ιταλία.

«Ο κατάλογος θα αλλάξει. Δεν μπορούμε να έχουμε απεργίες», τόνισε ο Κόντε, παρόλο που εδώ και δύο εβδομάδες φαίνεται όμηρος της ισχυρής συνομοσπονδίας βιομηχάνων Confindustria, που ζητά με κάθε κόστος, δηλαδή την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, να συνεχίσουν να λειτουργούν βιομηχανικές μονάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τις απαραίτητες ανάγκες της χώρας την εποχή της πανδημίας.

Στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου θα φθάσει σήμερα η τρίτη ομάδα γιατρών από την Κίνα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πηγή : www.left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *