Κακοποίηση στις κουζίνες: οι Chef της Βρετανίας ζητούν να αφαιρεθούν αστέρια Michelin από γνωστά εστιατόρια

Οι chef της Βρετανίας, καλούν τους οργανισμούς απονομής να αφαιρέσουν από τις λίστες τους εστιατόρια με αστέρια Michelin και ροζέτες AA, εάν το προσωπικό τους έχει υποστεί εργασιακή κακοποίηση ή εκφοβισμό  ενώ εργαζόταν στις κουζίνες.

Η αναφορά , που ξεκίνησε από την Βρετανική ένωση των Chef, “Unichef”, ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια κουλτούρα «συστηματικής κατάχρησης» στα ξενοδοχεία, τις παμπ και τα εστιατόρια της Βρετανίας.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία  στους The Times, 12 πρώην μελών του προσωπικού  κουζίνας, ότι είχαν υποστεί σωματική και λεκτική κακοποίηση ενώ εργάζονταν στα εστιατόρια του διάσημου σεφ Tom Kitchin.

Ο Kitchin, 44 ετών, εμφανίστηκε ως κριτής στο MasterChef του BBC One και έγινε ένας από τους νεότερους σεφ που έλαβε αστέρι Michelin σε ηλικία 29 ετών. Σήμερα είναι επικεφαλής δύο εστιατορίων στο Εδιμβούργο. Το Kitchin με αστέρι Michelin, και το gastropub Scran and Scallie

Σε απάντηση των ισχυρισμών, η Ομάδα Kitchin επιβεβαίωσε ότι έβγαλε σε αναστολή δύο ανώτερα μέλη του προσωπικού και ότι ξεκίνησε μια ανεξάρτητη έρευνα.

*H Unichef είναι η Εθνική Ένωση των chef του Ηνωμένου Βασιλείου. Στόχος της ένωσης είναι να υποστηρίξει και να κατανοήσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί σεφ στις σημερινές ταραχώδεις κουζίνες και να επικεντρωθεί στις πολλές αλλαγές που απαιτούνται στον κλάδο για τη βελτίωση όλων των σεφ ανεξάρτητα από τη θέση , κατηγορία, ηλικία, εθνικότητα ή φύλο.

Πηγή: Independent

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *