καλλιτεχνικά σωματεία διοργανώνουν Πρωτομαγιάτικη διαδικτυακή συναυλία

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), διοργανώνουν το βράδυ της Παρασκευής διαδικτυακή συναυλία στα πλαίσια των εορτασμών της Εργατικής Πρωτομαγιάς και με τη συμμετοχή με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών. Με τη συγκεκριμένη δράση οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, διεκδικούν το αυτονόητο, να συμπεριληφθούν δηλαδή στο κρατικό επίδομα για να μπορούν να έχουν κάποιο εισόδημα.

Τρία καλλιτεχνικά σωματεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διοργανώσουν μια μεγάλη Πρωτομαγιάτικη συναυλία για τον εορτασμού της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τα σωματεία που διοργανώνουν τη δράση είναι ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ).

Οι καλλιτέχνες διεκδικούν μέσα από τη συναυλία τους το εδώ και μεγάλο διάστημα αίτημά τους να συμπεριληφθούν στις κρατικές έκτακτες ενισχύσεις για τους πληττόμενους από τον κορονοϊό εργαζόμενους.

«Έτσι κι εμείς σαν εργαζόμενοι, μέσα και απ’ αυτήν την κίνησή μας διεκδικούμε τη ζωή μας και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Όχι μέτρα που θα μοιράζουν τα ψίχουλα του δικού μας ψωμιού στα τέσσερα, στα εκατό, στα χίλια.

»Μέτρα που να εξασφαλίζουν την ύπαρξή μας, όχι μόνο σήμερα. Αλλά και τη χαμένη καλοκαιρινή μας σεζόν, τη μισή μας χειμωνιάτικη. Όχι γιατί ζητάμε να ζήσουμε με επιδόματα, όχι γιατί είμαστε κάτι άλλο από την υπόλοιπη κοινωνία. Αλλά γιατί δουλεύουμε σε αυτή την κοινωνία, συνεισφέρουμε, υπάρχουμε, παλεύουμε.

»Δεν θα σταματήσουμε λοιπόν να φωνάζουμε, να παλεύουμε, να διεκδικούμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπορούμε να ζήσουμε.

»Δεν θα σταματήσουμε, γιατί όσα έρχονται, τώρα κοντά ή και πιο μακριά, θέλουμε να μας βρουν πιο δυνατούς. Πιο ενωμένους. Με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

»Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπορούμε να ζούμε όχι σαν επαίτες, αλλά ως εργαζόμενοι, ως καλλιτέχνες, που μπορούμε να προσφέρουμε από τη δική μας τη φωτιά στη φωτιά όλου του κόσμου», αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

Στη συναυλία που θα διεξαχθεί τη Παρασκευή στις 9μ.μ., θα συμμετέχουν αλφαβητικά οι:

-Alcedo folk band και Κώστας Θωμαΐδης

-Μανόλης Ανδρουλιδάκης

-Ρίτα Αντωνοπούλου

-Παντελής Θαλασσινός

-Γιώργος Κιμούλης

-Στέλιος Μάινας

-Ηλιάννα Μαυρομάτη

-Πάνος Μπούσαλης

-Γιώργος Νταλάρας

-Μίλτος Πασχαλίδης

-Γιώργος Σαρρής

-Κώστας Τριανταφυλλίδης

-Ιωάννα Φόρτη.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι του ΣΕΘΕΑ στο Youtube, από τις σελίδες του ΠΜΣ, του ΣΕΗ και του ΣΕΘΕΑ στο Facebook, καθώς και από το Portal του 902.gr.

Ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση των σωματείων

«Μια Πρωτομαγιά, κάπως διαφορετική από τις άλλες. Και κάπως ίδια. Σήμερα είμαστε στο σπίτι.

Σήμερα γιορτάζουμε, φωνάζουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε.

Η Πρώτη του Μάη έχει τραγουδηθεί ίσως όσο καμία άλλη μέρα στον κόσμο. Ήταν, είναι και θα είναι έμπνευση για χιλιάδες καλλιτέχνες. Όπως και για χιλιάδες εργαζόμενους. Εκατομμύρια. Δισεκατομμύρια μέσα στους αιώνες που πέρασαν και θα ‘ρθουν.

Έτσι και μεις, σαν εργαζόμενοι παίρνουμε σήμερα αυτή την πρωτοβουλία. Σαν εργαζόμενοι και καλλιτέχνες στο Θέαμα – Ακρόαμα βάζουμε τη δική μας πινελιά στη σημερινή μέρα.
Να τραγουδήσουμε την Πρώτη Μάη, όπως της αξίζει. Να διεκδικήσουμε την Πρώτη Μάη όπως μας αξίζει.

Έτσι κι εμείς σαν εργαζόμενοι, μέσα και απ’ αυτήν την κίνησή μας διεκδικούμε τη ζωή μας και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα.

Όχι μέτρα που θα μοιράζουν τα ψίχουλα του δικού μας ψωμιού στα τέσσερα, στα εκατό, στα χίλια.

Μέτρα που να εξασφαλίζουν την ύπαρξή μας, όχι μόνο σήμερα. Αλλά και τη χαμένη καλοκαιρινή μας σεζόν, τη μισή μας χειμωνιάτικη. Όχι γιατί ζητάμε να ζήσουμε με επιδόματα, όχι γιατί είμαστε κάτι άλλο από την υπόλοιπη κοινωνία. Αλλά γιατί δουλεύουμε σε αυτή την κοινωνία, συνεισφέρουμε, υπάρχουμε, παλεύουμε.

Δεν θα σταματήσουμε λοιπόν να φωνάζουμε, να παλεύουμε, να διεκδικούμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπορούμε να ζήσουμε.

Δεν θα σταματήσουμε, γιατί όσα έρχονται, τώρα κοντά ή και πιο μακριά, θέλουμε να μας βρουν πιο δυνατούς.

Πιο ενωμένους. Με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπορούμε να ζούμε όχι σαν επαίτες, αλλά ως εργαζόμενοι, ως καλλιτέχνες, που μπορούμε να προσφέρουμε από τη δική μας τη φωτιά στη φωτιά όλου του κόσμου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *