Καταγγελία για προσαγωγές και ξυλοδαρμό μαθητών από αστυνομικούς για την κατάληψη

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσίευσε η Πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί», χθες τα ξημερώματα μαθητές που βρέθηκαν έξω από 46ο Λύκειο Αθηνών με σκοπό να αναρτήσουν πανό κατάληψης βρέθηκαν να κυνηγιούνται από τις αστυνομικές αρχές και να προσάγονται στο Α.Τ. χωρίς να ξέρουν την αιτία και χωρίς να ειδοποιηθούν οι κηδεμόνες τους.

Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος μαθητών φέρνει στο φως νέα καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άντρες της ΟΠΚΕ προσήγαγαν και άσκησαν σωματική βία σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσίευσε η Πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί», τα ξημερώματα μαθητές που βρέθηκαν έξω από 46ο Λύκειο Αθηνών με σκοπό να αναρτήσουν πανό κατάληψης βρέθηκαν να κυνηγιούνται από τις αστυνομικές αρχές και να προσάγονται στο Α.Τ. χωρίς να ξέρουν την αιτία και χωρίς να ειδοποιηθούν οι κηδεμόνες τους.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ένας από αυτούς ξυλοκοπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η καταγγελία:

Σκηνές ντροπής και εξευτελισμού συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα μετά τις 04.00 π.μ. στο 46ο Λύκειο Αθηνών, στην Νεάπολη Εξαρχείων.

Μαθητές που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σχολείο για να αναρτήσουν πανό κατάληψης και να αναμένουν τους συμμαθητές τους για να συζητήσουν την εξέλιξη των κινητοποιήσεων τους βρέθηκαν χωρίς λόγο θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που επιβάλλει σε όποια κοινωνική ομάδα αντιδρά η κυβέρνηση.

Οι μαθητές κυνηγήθηκαν από αστυνομικούς με πολιτικά και ΟΠΚΕ στου δρόμους Ασκληπιού και Ιπποκράτους γύρω από το σχολείο.
Οι μαθητές δέχτηκαν τραμπουκισμούς από τους αστυνομικούς και όπως μας ανέφεραν υπό την απειλή όπλων αναγκάστηκαν να προσαχθούν το ΑΤ Εξαρχείων.

Εκεί παρέμειναν για δύο ώρες χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους προσαγωγής τους και χωρίς να ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους. Ένας μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το σχολείο βρίσκεται σε κατάληψη από σήμερα ακολουθώντας το κύμα καταλήψεων που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με αφορμή την κυβερνητική πολιτική εν μέσω πανδημίας.

Τα αιτήματα της κατάληψης των μαθητών:

-Να βρεθεί άμεση λύση με το συνωστισμό στο προαύλιο.
-Λιγότεροι μαθητές ανά τάξη. Όχι στα 25αρια τμήματα που υπάρχουν έως τώρα.
-Όχι στην τράπεζα θεμάτων. Όχι στην κατάργηση κοινωνιολογίας και καλλιτεχνικών.
-Κατάργηση της βάσης του 10

Πηγή : https://drepani.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *