Καταγγελία Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου : πιέσεις σε εργαζομένους να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση

Το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου καταγγέλλει περιπτώσεις εργοδοτών οι οποίοι ασκούν πιέσεις σε εργαζομένους να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με το Σωματείο, εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους τους, ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, χρησιμοποιώντας ψευδή νομικά επιχειρήματα αλλά και ψυχολογική βία απέναντι τους.

Το Σωματείο με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να μην προβούν σε κάτι τέτοιο, καθώς όπως τονίζει, με αυτόν τον τρόπο θα χάσουν όλα τα εργασιακά δικαίωμα τους που απορρέουν από το νόμο και αφορούν την αναστολή αλλά και το δικαίωμα τους για το ταμείο ανεργίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Το Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν.Ηρακλείου, ενημερώνει τους εργαζόμενους της εστίασης πως έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες στο νομό μας κινήσεις από κάποιους εργοδότες να καλούν τους εργαζόμενους τους ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση -χρησιμοποιώντας ψευδή νομικά επιχειρήματα αλλά και ψυχολογική βία απέναντι τους.

Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να μην προβούν σε κάτι τέτοιο. Με αυτόν τον τρόπο θα χάσουν όλα τα εργασιακά δικαίωμα τους που απορρέουν από το νόμο και αφορούν την αναστολή αλλά και το δικαίωμα τους για το ταμείο ανεργίας.

Το Σωματείο θα σταθεί δίπλα στους εργαζομένους και τους καλεί να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά εργασιακής αυθαιρεσίας είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2810226328 είτε στο mail episitismosher@outlook.com».

εφσυν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *