Καθολικό «λουκέτο» στην εστίαση – Τεράστια η συμμετοχή στην απεργία

Καθολικό «λουκέτο» στην εστίαση – Τεράστια η συμμετοχή στην απεργία

Κλειστά καφέ, εστιατόρια, μπαρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της κυβέρνησης – Στις 12 επαγγελματίες θα επιδώσουν ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα Τρίτη το πρωί όσοι καθημερινά ξεκινούν για τη δουλειά τους αγοράζοντας ένα καφέ «στο χέρι». Σχεδόν το σύνολο των καφέ είχαν κατεβασμένα τα ρολά, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί και την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη στήριξή τους.

Χαρακτηριστική της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση, που έχει υποστεί το μεγαλύτερο χτύπημα από την πανδημία, έχοντας μείνει κλειστή για μήνες στα προηγούμενα lockdown και βλέποντας τον κύκλο εργασιών της να μειώνεται κατακόρυφα, είναι η δήλωση του υπουργού Εργασίας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ. «Η εστίαση έχει πάρει μαζί με τον τουρισμό τα περισσότερα αντισταθμιστικά μέτρα» ισχυρίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης

«Η εστίαση ψυχορραγεί. Τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Καφέ, εστιατόρια και μπαρ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά συμβολικά προκειμένου να αποφύγουν το οριστικό «λουκέτο», όπως υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες. 

Στις 12 το μεσημέρι, εκπρόσωποι του κλάδου θα επιδιώξουν να επιδώσουν ψήφισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ζητούν βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι χιλιάδες εργαζόμενοί τους.

Τα αιτήματα του κλάδου

Όπως τονίζει η ΠΟΕΣΕ, τα αιτήματα του κλάδου είναι, μεταξύ άλλων:

  • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
  • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
  • Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  • Νέες χρηματοδοτήσεις, ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Πηγή : https://www.avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *