Κινητοποίηση των απλήρωτων συμβασιούχων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Μάρτη, η κινητοποίηση των απλήρωτων συμβασιούχων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Στις 7 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου με ντουντούκα και την ανακοίνωση του Συντονιστικού Νοσοκομείων.
Ενημέρωναν έτσι τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου που προσέρχονταν στη δουλειά και τους ασθενείς ότι εν μέσω πανδημίας, εργαζόμενοι πρώτης γραμμής όπως οι καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία και οι εξωτερικοί εργάτες παραμένουν απλήρωτοι. Και δεν πρόκειται για ευθύνη κάποιου εργολάβου αλλά του ίδιου του υπουργείου Υγείας μια που οι 70 περίπου εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι, είναι συμβασιούχοι με απ’ ευθείας πρόσληψη από το νοσοκομείο.
Μαζί τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συντονιστικού των Νοσοκομείων και του Συντονισμού εργατικής Αντίστασης καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του Αγίου Σάββα Κ. Καταραχιάς και τα μέλη του ΔΣ, Ζαννέτα Λυσικάτου, και Κατερίνα Πατρικίου για να φέρουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα.
Στη συνέχεια έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Α ΥΠΕ. Σύντομη συνάντηση έγινε έξω από το κτίριο της Α ΥΠΕ (γιατί όπως ενημερώθηκαν από την φύλαξη του κτιρίου δεν επιτρέπεται, λόγω κορονοιού, να μπουν πάνω από δύο άτομα μέσα στο κτίριο), με την υποδιοικήτρια της Α ΥΠΕ και την γραμματέα του Διοικητή.
Οι εργαζόμενοι έβαλαν τα αιτήματα τους για άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και απαίτησαν λύση εδώ και τώρα. Η διοίκηση της Α ΥΠΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο θα δώσει απάντηση για την αποπληρωμή. Οι εργαζόμενοι δεν σταματάνε. Είναι αποφασισμένες/οι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν αν δεν πληρωθούν άμεσα, και θα προχωρήσουν σε νέα συνέλευση τις επόμενες ημέρες, για να εκτιμήσουν τις απαντήσεις της ΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *