Κοντοζαμάνης για το 80% θανάτων εκτός ΜΕΘ: «Οι γιατροί αποφασίζουν…» (βίντεο)

Σε μια έμμεση παραδοχή των στοιχείων που δείχνουν πως το 80% των θυμάτων covid στην Ελλάδα έχουν χάσει τη μάχη εκτός ΜΕΘ προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για απόφαση των γιατρών.

Συγκεκριμένα όταν του τέθηκε ερώτηση για τα στοιχεία που έχει αναδείξει το Tvxs.gr, ο κ. Κοντοζαμάνης δεν τα διέψευσε αλλά υποστήριξε πως υπάρχουν κριτήρια για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και η επιλογή γίνεται από τους γιατρούς. Στην ερώτηση για το πότε και εάν σκοπεύει το υπουργείο να δώσει στοιχεία για τους θανάτους εντός και εκτός ΜΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέφυγε να απαντήσει.

«Από την αρχή της πανδημίας κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός μονάδας. Όμως για να μπει κάποιος σε ΜΕΘ πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι οι γιατροί που αποφασίζουν αν κάποιος θα νοσηλευτεί σε ΜΕΘ ή όχι. Και πολλές φορές η απόφαση λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως είναι οι πολλαπλές νοσηρότητες, οι οποίες και παίζουν τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο προκειμένου να ληφθεί ή όχι η απόφαση για εισαγωγή σε ΜΕΘ», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τα δεδομένα, είναι στη διάθεσή μας…. Και θα ήθελα να το τονίσω για ακόμη μια φορά ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα αλλά τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε ΜΕΘ. Άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Όλοι οι θάνατοι από κορονοϊό δεν σημειώνονται σε ΜΕΘ. Υπήρξαν και θάνατοι εκτός μονάδων».

Δείτε το βίντεο :

Πηγή : https://tvxs.gr

1 thought on “Κοντοζαμάνης για το 80% θανάτων εκτός ΜΕΘ: «Οι γιατροί αποφασίζουν…» (βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *