Κοροναϊός: Με στάση εργασίας απειλούν εργαζόμενοι στο Αττικό – «Τέρμα το παραμύθι»

Με στάση εργασίας την επόμενη Πέμπτη απειλούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικό αν μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τα αιτήματα τους προκειμένου, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, να αρχίσει να υλοποιείται ο σχεδιασμός που πρέπει ώστε να αντιμετωπιστεί η «μαζική έξαρση του κοροναϊού που είναι “προ των πυλών”».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο, μάλιστα, απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση τονίζουν πως «τέρμα το παραμύθι» και την καλούν να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Σε ανακοίνωση του Σωματείου μας, ακριβώς πριν ένα μήνα, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, για το Αττικό Νοσοκομείο ως κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κορωνοϊού, αναφέραμε:

«Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο για τον κορωνοϊό στο Αττικό που να είναι εφαρμόσιμο, σε πιθανή μαζική έξαρση της νόσου.

»Κάθε σοβαρό σχέδιο περιλαμβάνει το προσωπικό που μπορεί να το εφαρμόσει, τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας και τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.

»Κάθε σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας κρίσης της δημόσιας υγείας περνάει μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργίας υποδομών και εξοπλισμού του νοσοκομείου με τα απαραίτητα υλικά, αλλιώς είναι μονό επικοινωνιακή πολιτική και εκμετάλλευση των εργαζομένων εις βάρος της υγείας του ασθενούς.

»Ενώ η μαζική έξαρση της νόσου είναι “προ των πυλών”, και ενώ έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας:

»1. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, διοικητικός, τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, στις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

»2. Δεν έχει φύγει ούτε ένα ράντζο, ούτε έχει ανακουφιστεί από την υπερεφημέρευση το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

»3. Δεν έχει ανοίξει ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού, στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ (τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε για την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου, πολύ περισσότερο δε για έκτακτες συνθήκες)

»4. Δεν έχει ανοίξει κανένα κλειστό νοσοκομείο, πχ Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που πιθανά θα προκύψουν από την επιδημία, και θα ανακούφιζαν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ

»ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

»Καλούμε τη κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας σε άμεση υλοποίηση των αιτημάτων.

»Στην αντίθετη περίπτωση την Πέμπτη 12/3 το σωματείο κηρύσσει στάση εργασίας 7-10 πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

»Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών σε αγωνιστικό συντονισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *