Κορωνοϊός και Δώρο Πάσχα. Πως θα καταβληθεί

Άλλαξαν (προς το ορθότερο) οι θέσεις της κυβέρνησης για την καταβολή του δώρου Πάσχα των εργαζομένων εν μέσω κρίσης κορωνοϊού
Έτσι λοιπόν όπως αναφέρθηκε σήμερα 30/3/2020, κατά την  εξαγγελία των νέων οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, ο υπουργός εργασίας, ξεκαθάρισε ότι.
– Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, από όλες τις επιχειρήσεις και προς όλους τους εργαζόμενους.
– Οι επιχειρήσεις που δεν υπάγονται σε κάποια από τις κατηγορίες οι οποίες έκλεισαν προσωρινά με κρατική εντολή ή σ’ αυτές που πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ, πρέπει να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα κανονικά, στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες, δηλαδή την Μεγάλη Τετάρτη.

Υπενθυμίζουμε ότι το δώρο Πάσχα δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα και υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων αποδοχών την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα.
Η μη εμπρόθεσμη καταβολή του δώρου Πάσχα, συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη, σύμφωνα με τον παρ. 1 του Α.Ν. 690/1945, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 2336/1995.

– Στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί μέχρι το καλοκαίρι και θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο, ενώ το υπόλοιπο δικαιούμενο ποσό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι από τον εργοδότη όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *