Κρούσμα κορονοϊού σε διευθυντικό στέλεχος εργοστασίου του Βόλου

Διευθυντικό στέλεχος με συμπτωματολογία υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός – Σε τεστ θα πρέπει να υποβληθούν οι εργαζόμενοι με ευθύνη της εταιρείας

Νέο «ορφανό» κρούσμα κορονοϊού, το πέμπτο σε τρεις ημέρες, καταγράφηκε χθες στον Βόλο, θέτοντας σε συναγερμό ολόκληρο εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο κρούσμα αφορά σε 48χρονο, που είναι διευθυντικό στέλεχος εργοστασίου στην περιοχή του Βόλου και ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα. Πήγε σε ιδιωτικό εργαστήριο όπου υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός. Για την επαλήθευση του αρχικού αποτελέσματος υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Στον 48χρονο δόθηκαν οδηγίες και βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Ο ίδιος φέρεται να μην έχει ταξιδέψει σε «κόκκινη» περιοχή, ούτε να είχε επαφές με ήδη γνωστά κρούσματα.

Βάσει των οδηγιών που δόθηκαν η διεύθυνση του εργοστασίου θα πρέπει να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση επαφών. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι με ευθύνη της εταιρείας θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν επίσης νοσούν από κορονοϊό και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις η ιχνηλάτηση γίνεται πλέον με ευθύνη των διευθύνσεων και όχι από τον ΕΟΔΥ.

Πηγή : https://www.taxydromos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *