Από Μάιο και εάν το επίδομα των 800 ευρώ σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς

Καλό… καλοκαίρι για το δώρο Πάσχα στις πληγείσες επιχειρήσεις που είναι στην ΚΑΔ καθώς ο Γ. Βρούτσης είπε ότι μπορεί να καταβληθεί ως τις 30 Ιουνίου – 800 ευρώ στους έξι επιστημονικούς κλάδους μόνο εφόσον συνεχιστεί η κρίση το Μάιο

Εφόσον η κρίση συνεχιστεί τότε οι έξι επιστημονικοί κλάδοι θα λάβουν το Μάιο το επίδομα των 800 ευρώ που δικαιούνται οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, εκπαιδευτικοί, ερευνητές θα λάβουν για τον Απρίλιο 600 ευρώ με τη μορφή voucher μέσω προγράμματος τηλεκατάρτισης. Η πρώτη δόση των 400 ευρώ μετά τις 15 Απριλίου, ενώ τα υπόλοιπα 100 ευρώ μέχρι τέλους Απριλίου.

«Στην περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί τότε από το μήνα Μάιο οι ειδικές κατηγορίες των έξι επιστημονικών κλάδων θα ενταχθούν στο προστατευτικό καθεστώς που έχουν υπαχθεί οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα λάβουν την αποζημίωση του ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ» δήλωσε ο Γ. Βρούτσης.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας έδωσε περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου για την καταβολή του δώρου Πάσχα σε επιχειρήσεις που πλήττονται και σε όσες έχουν αναστείλει τη λειτουργία με κυβερνητική εντολή. Σημείωσε πως οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να καταβάλουν μειωμένο δώρο Πάσχα, ανάλογα με το ποσοστό που αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα.

Ωστόσο, το υπόλοιπο ποσό, όπως τόνισαν ο Γ. Βρούτσης και ο Χρ.Σταϊκούρας, θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι, θα καταβληθεί στο ακέραιο, ανέφεραν.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και δεν περιλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ καλούνται να καταβάλουν στην ώρα του το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.

Συντάκτης: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *