Μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στην «Praktiker Hellas»

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στην «Praktiker Hellas»

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιείται η απεργία των εργαζομένων στην «Praktiker Hellas» στη Λάρισα. Απαιτούν να παρθεί πίσω η απόλυση του γενικού γραμματέα της τριμερούς επιτροπής στο κατάστημα Λάρισας και να σταματήσει κάθε μεθόδευση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οπως καταγγέλλει το παράρτημα Λάρισας του Σωματείου Εργαζομένων στην «Praktiker», το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε αλλαγές στις ατομικές συμβάσεις εργαζομένων της επιχείρησης. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου εργαζόμενου προχώρησε καταχρηστικά και μονομερώς, χωρίς τη συγκατάθεσή του, σε τροποποίηση της σύμβασης και την αλλαγή της ειδικότητάς του από «πωλητή – χειριστή κλαρκ» σε «πωλητή».

Αυτό πρακτικά σήμαινε την απένταξη από τα ΒΑΕ, όπως προβλεπόταν από την αρχική εργασιακή του σχέση. Οταν ο εργαζόμενος αντέδρασε, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση και παρόλο που η Επιθεώρηση Εργασίας την έκρινε παράνομη, δεν την ανακαλεί. Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το κατάστημα, όπου θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι άλλων εργατικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας, μετά από απόφαση του πανελλαδικού σωματείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *