Μεγάλο πλήγμα για το Μαντούδι. Η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή της

Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για το δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας η προσωρινή αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας που βάζει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ στα μεταλλεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, σήμερα σε γενική συνέλευση προτάθηκε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στους εργαζομένους μέχρι η εταιρεία να ανακάμψει και να ξεκινήσει κανονικά την παραγωγή της. Τους δίδεται η δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση πολλαπλάσια από την νόμιμη με στόχο να διασφαλιστεί το επίπεδο του εισοδήματος των εργαζομένων για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος της εταιρείας είναι να μείνουν ανοιχτά τα μεταλλεία με ένα μικρό αριθμό εργαζομένων, έως ότου η οικονομική συγκυρία επιτρέψει την ομαλή της επαναλειτουργία. Η μεγάλη πτώση των εξαγωγών που σχεδόν εκμηδενίστηκαν το τελευταίο τετράμηνο, την ανάγκασε να πάρει αυτά τα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας είναι ανάστατοι για την ξαφνική αυτή ανακοίνωση, καθώς το εργοστάσιο αποτελεί σχεδόν την μοναδική οικονομική πηγή. Τα μεταλλεία ήταν μία οικονομική ανάσα για την περιοχή που εξασφάλιζε εισόδημα σε κάποιες οικογένειες. Αυτή την ώρα γίνεται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου θα ληφθούν αποφάσεις.

Πηγή : https://tvstar.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *