Μπήκαν οι υπογραφές για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ με την τοπική Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Νομό Ηρακλείου, καθώς «έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και το Σωματείο είχε ζητήσε τη διαμεσολάβηση του ΟΜΕΔ. Aπό τις υπηρεσίες του ΟΜΕΔ κατατέθηκε πρόταση -σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέσω της Μεσολαβήτριας. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και από τα 2 μέρη και χθες υπογράφηκε η νέα Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όπως ενημερώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλληλων τα μέλη του, η νέα Σύμβαση «διατηρεί τους όρους αμοιβής των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ν. Ηρακλείου όπως είχαν διατυπωθεί στην τελευταία Σύμβαση, ρυθμίζει τους όρους εργασίας, διασφαλίζει Θεσμικά δικαιώματα όπως τη μεταφορά των εργαζομένων από τον τόπο κατοικίας τους στον χώρο εργασίας, επιδόματα, επαναπρόσληψη κλπ».

Τα δύο μέρη με κοινή τους αίτηση προς το Υπουργείο Εργασίας ζητούμε η νέα Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας να κηρυχτεί ως Γενικώς Υποχρεωτική με στόχο «τη δίκαιη στήριξη του βιοτικού επιπέδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακές επιχειρήσεις .

Πηγή : https://www.voucherergasia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *