Νέα στάση εργασίας στον ALPHA – σήμερα Μ.Τετάρτη, από τις 10.00 ως τις 14.00

Σε νέα στάση εργασίας μέσα σε 24 ώρες προχωρά το τεχνικό προσωπικό του ALPHA, διεκδικώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι τεχνικοί του ALPHA έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης του σταθμού, ο οποίος επιχειρεί εδώ και ένα χρόνο -οπότε και πέρασε στον έλεγχο της Μότορ Όϊλ- να περιορίσει τον αριθμό τους

Η στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) και στηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Μ.Τετάρτη, από τις 10.00 ως τις 14.00.

Είχε προηγηθεί χθές, Μ. Τρίτη, το απόγευμα (18.00- 22.00) άλλη 4ωρη στάση, η οποία, σύμφωνα με την «Αυγή», προσπεράστηκε από τη διοίκηση του σταθμού, με εξωτερικούς τεχνικούς, από άλλη εταιρεία.

Οι τεχνικοί του ALPHA ζητούν:

1. Να συνεχίσουν τα συνεργεία των εξωτερικών μεταδόσεων να αποτελούνται από τουλάχιστον δύο άτομα, οπερατέρ και ηχολήπτη, πέραν των άλλων συντελεστών που απαιτούνται

2. Να ακυρωθεί η απόφαση της διοίκησης για μονομελή συνεργεία, που αποτελεί καταπάτηση του αρ. 9 της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, της μετενέργειας και των ατομικών συμβάσεων που ακολουθούν τη ΣΣΕ.

3. Να ακυρωθούν οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί, ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό

4. Να προσέλθει η διοίκηση στην υποχρεωτική διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων- αφού προηγουμένως έχει αναστείλει τις μή σύννομες, μονομερείς και απαράδεκτες αποφάσεις της- όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες και οι νόμοι για τα εργασιακά θέματα.

Ήδη, η διοίκηση του σταθμού έχει προχωρήσει στην αναστολή συμβάσεων 8 τεχνικών -όπως παρέχει το δικαίωμα η κυβέρνηση- και εκφράζονται φόβοι ότι στη συνέχεια θα απολυθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *