Νέο κύμα απολύσεων ΑμεΑ στον δήμο Καλαμαριάς

Διώχουν έμπειρους και αποδοτικούς ΑμεΑ εργαζόμενους και μοιράζουν χρήμα σε «ημετέρους»

● Επιστολή διαμαρτυρίας από την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ στον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλλη.

Πρωτοφανείς μαζικές απολύσεις εργαζομένων ΑμεΑ από τον Δήμο Καλαμαριάς. Δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν δύο μήνες από τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων από δημοτική επιχείρηση, και άλλοι τέσσερις απολύονται τώρα από άλλη δημοτική επιχείρηση. Θυμίζουμε ότι οι προηγούμενες απολύσεις είχαν γίνει με την απίστευτη δικαιολογία ότι τα χρήματα της μισθοδοσίας τους θα δίνονταν για… έργα για τους ανθρώπους με αναπηρία σε ολόκληρο τον δήμο.

Για την πρώτη εργαζόμενη που πρόκειται να απολυθεί, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλλη στις 26 του μηνός στην οποία αναφέρει ότι «η Α.Γ. πάσχει από νόσο του Crown και ψυχική νόσο με ποσοστό αναπηρίας 68%. Επίσης η ίδια είναι μονογονεϊκή οικογένεια, μητέρα τριών ανήλικων τέκνων. Η Α.Γ. είναι υπάλληλος της ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ από το 2013 έως σήμερα».

Στην επιστολή της η ΕΣΑμεΑ θυμίζει τις πρώτες τέσσερις απολύσεις που έγιναν «με τη γνωστή… εκλεπτυσμένη διατύπωση ότι «οι συμβάσεις σας δεν θα ανανεωθούν»» και καλεί τον δήμαρχο «να μετατρέψετε τις συμβάσεις εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου» τόσο της κυρίας που απολύεται όσο και των υπόλοιπων ωφελούμενων του προγράμματος.

Μάταιη η διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ, αφού έγινε γνωστό ότι παίρνουν σειρά για απόλυση άλλοι τρεις εργαζόμενοι. Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου το θέμα συζητήθηκε με ένταση από την πλευρά των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων. Η διοίκηση είναι αμετάπειστη, δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει εξηγήσεις, ίσα ίσα επειδή στις πρώτες απολύσεις είχε υποστεί συντριπτική ήττα σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στην απόφαση της πλειοψηφίας, αλλά έστειλε την απόφαση για… έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Καλαμαριάς καταγγέλλει ότι «αν στην περίπτωση της ΚΕΔΚΑ, το πρόσχημα ήταν τα… οικονομικά της επιχείρησης, που θα… σωθούν με την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, αυτή τη φορά –μια και η ΔΕΤΕΚ είναι κερδοφόρα– δεν υπήρξε καμία “ωραιοποίηση”!!! Δηλαδή, απροκάλυπτα, διώχνουν τέσσερα έμπειρα στελέχη, τα μόνα που διεκπεραιώνουν τις γραφειοκρατικές (και όχι μόνο) υποχρεώσεις της επιχείρησης και τα οποία, παρά τα όποια προβλήματα υγείας, έχουν συμβάλει στην επίτευξη της κερδοφορίας της».

Με δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Αρης Τεμεκενίδης υπό τον τίτλο «Νέος δήμαρχος, νέα διοίκηση αλλά παλαιοκομματική νοοτροπία και αναλγησία» καταγγέλλει ως «αδικαιολόγητες και άδικες» τις απολύσεις και σχολιάζει ότι «παράλληλα, ο δήμαρχος με προκλητικές αποφάσεις προσλαμβάνει και διορίζει ημετέρους, με συμβάσεις έργων και αναθέσεις αμφιβόλου αξίας έργων και υπηρεσιών, μοιράζοντας ζεστό χρήμα αριστερά και δεξιά, ενώ οι προσλήψεις ημετέρων με 2μηνες, 4μηνες και 8μηνες συμβάσεις, συχνά χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο, δίνουν και παίρνουν».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *