Ντελιβεράς: «Απολύθηκα διότι έκανα σχέδια για μετά τη δουλειά μου»

Ντελιβεράς: «Απολύθηκα διότι έκανα σχέδια για μετά τη δουλειά μου»

Σκλαβοπάζαρο θυμίζουν οι συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να εργασθούν διανομείς γρήγορου φαγητού στην Ελλάδα. Σε νέες καταγγελίες οι ντελιβεράδες καταγγέλλουν ότι αν δεν είναι διαθέσιμοι εκτός ωραρίου εργασίας τους περιμένει η απόλυση…

Πιό συγκεκριμένα, διανομέας πιτσαρίας αποκάλυψε ότι το αφεντικό του, είχε προειδοποιήσει τόσο αυτόν όσο και τους άλλους διανομείς στο κατάστημα να μην κάνουν πλάνα μετά τις βάρδιές τους, λέγοντάς τους ότι ήθελε να τους κρατάει παραπάνω αν χρειαζόταν.

Η καταγγελία έγινε στο Reddit, καθώς οι διανομείς έχασαν την δουλειά τους επειδή αποφάσισαν ότι ήθελαν να έχουν προσωπική ζωή μετά το τέλος της βάρδιάς τους, ενώ μοιράστηκαν το μήνυμα που έλαβαν από το αφεντικό τους.

«Απολύθηκα διότι έκανα σχέδια μετά τη δουλειά μου», έγραψε στο Reddit ένας διανομέας.

Στο μήνυμα το αφεντικό τους έγραφε:

«Από εδώ και στο εξής σας συνιστώ να κάνετε σχέδια μόνο στα ρεπό σας. Αν το μαγαζί σας χρειάζεται παραπάνω από την βάρδιά σας, θα σας κρατήσω όσο χρειαστεί.

Προσπαθώ να μην το κάνω εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Απλώς σας προειδοποιώ όλους.

Οι οδηγοί να έχετε τα τηλέφωνά σας φορτισμένα. Δεν με ενδιαφέρει αν το τηλέφωνό σας… πεθαίνει, έχουμε πολύ κόσμο που θα μπορούσε να σας δανείσει το φορτιστή του. Εάν δεν το κάνει κανένας, τότε θα εκτυπώσουμε οδηγίες για σας»

Η ανάρτηση αυτή συγκέντρωσε αρκετά σχόλια καθώς άνοιξε μεγάλη συζήτηση για την στάση του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.

«Δεν μπορεί να σας αναγκάζει να εργάζεστε μετά την προγραμματισμένη βάρδιά σας. Δεν μπορεί να καταπατά τα δικαιώματά σας. Καλέστε ένα δικηγόρο ειδικευμένο σε τέτοια περιστατικά για να σας συμβουλεύσει», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος σχολίασε: «Από πότε ο διανομέας κάνει εφημερίες;».

Αρκετοί πάντως, ήταν και αυτοί που μοιράστηκαν ανάλογα περιστατικά που έχουν βιώσει στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Πηγή : https://www.newscenter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *