Ο e-ΕΦΚΑ (εν μέσω πανδημίας) απολύει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που έχουν επιφορτιστεί με τον καθαρισμό του e-ΕΦΚΑ. Αιτία η απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους, οι οποίες λήγουν στις 17 Μαρτίου. Σύμφωνα με τους ίδιους η καθαριότητα του Φορέα θα δοθεί σε εργολάβους του κλάδου και έτσι οι ίδιοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), που με ανακοίνωσή της εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον αγώνα που κάνει η Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστών e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να ακουστεί δυνατά το δίκαιο αίτημά τους για παραμονή στην εργασία τους καθώς και για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστών e-ΕΦΚΑ, «την χρονική περίοδο που επιβάλλεται οι υπηρεσίες να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, το Υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εν μέσω πανδημίας απολύουν από τις υπηρεσίες καθαριότητας του e-ΕΦΚΑ εκατοντάδες εργαζομένους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 17/3/2021. Εργαζόμενοι που παρέλαβαν από τους εργολάβους τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ σε κακό χάλι, εργαζόμενοι που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, κράτησαν καθαρές τις υπηρεσίες – και όχι μόνο, αφού εκτελούσαν και άλλα καθήκοντα (θυρωρού, σεκιούριτι, γραμματειακής υποστήριξης, τηλεφωνητών).»

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει το αμαρτωλό καθεστώς των εργολάβων, που πληρώνει με μισθούς πείνας τους εργαζομένους του και κοστίζει υπέρογκα ποσά στον Φορέα».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *