Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις αναγκαστικές μετακινήσεις νοσοκομειακών γιατρών

Τις αναγκαστικές μετακινήσεις νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

Συγκεκριμένα καταγγέλλει

  • την αναγκαστική μετακίνηση δύο (2) Αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Βόλου προς άλλα νοσοκομεία με εντολή του διοικητή της 5 ης ΥΠΕ και την αναγκαστική μετακίνηση ενός (1)
    ακόμα Αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Βόλου στην ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου.
  • τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο της Καβάλας στα νοσοκομεία Δράμας και Σερρών με εντολή του διοικητή της 4 ης ΥΠΕ.
  • τις αναγκαστικές μετακινήσεις χειρουργών από το νοσοκομείο της Νάουσας στο νοσοκομείο των Γρεβενών με εντολή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο της Νάουσας να μένει με ένα εφημερεύοντα χειρουργό τις ημέρες που μετακινούνται οι  συνάδελφοι.

Αναλυτικά η καταγγελία για το νοσοκομείο της Νάουσας:

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις αναγκαστικές μετακινήσεις χειρουργών από το νοσοκομείο της Νάουσας στο νοσοκομείο των Γρεβενών με εντολή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο της Νάουσας να μένει με ένα εφημερεύοντα χειρουργό τις ημέρες που μετακινούνται οι  συνάδελφοι.

Δηλαδή ένας και μοναδικός χειρουργός καλείται να εφημερεύσει τις αντίστοιχες μέρες και να καλύψει τις ανάγκες του Χειρουργικού Τομέα ενός νοσοκομείου με πληθυσμό αναφοράς 140.000 κάτοικοι,  αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το νοσοκομείο της Νάουσας καλύπτει όχι μόνο το δήμο Νάουσας αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ημαθίας .

Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει στα όρια τους. Τους χειμερινούς μήνες, λόγω της μετατροπής του νοσοκομείου της Βέροιας σε νοσοκομείο Covid-19 και της αναστολής πρακτικά της λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής της Βέροιας, η χειρουργική κάλυψη του Ν. Ημαθίας γινόταν μόνο από το νοσοκομείο της Νάουσας και οι χειρουργοί αναγκάζονταν να πραγματοποιούν 10 και 11 εφημερίες το μήνα.

Η ειρωνεία αλλά και πρόκληση συνάμα για τους συναδέλφους του νοσοκομείου της Νάουσας αλλά και το λαό της περιοχής είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 στον διοικητή του νοσοκομείου της Νάουσας απονεμήθηκε για τις εξαιρετικές επιχειρηματικές του επιδόσεις το Πλατινένιο και το Χρυσό  Βραβείο με τίτλο «η πανδημία ως νοσοκομειακή επιχειρηματική ευκαιρία» στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Healthcare Business Awards 2021» στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγορά.

Να ποιο είναι το πρότυπο νοσοκομείο ενταγμένο στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ το οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί στην πράξη. Γιατροί και προσωπικό εξουθενωμένοι, περιοδεύων θίασος, ασθενείς να  μετακινούνται από τη μία πόλη στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να βρουν γιατρό και «οι παράγοντες της αγοράς»  να κάνουν χρυσές δουλειές.

  • Απαιτούμε να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις χειρουργών από το νοσοκομείο της Νάουσας που καθιστούν επικίνδυνη την εφημερία του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου της Νάουσας.
  • Απαιτούμε μαζικές μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *