Οι επικουρικοί του Θριάσιου στην ανεργία !!

Με ΕΥΘΥΝΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ, στο Θριάσιο, σε Λήξη της Σύμβασης οδηγούνται 5 Επικουρικοί, ενώ σε ομηρεία, με αβέβαιο μέλλον τίθενται 8 Επικουρικοί μετά τις 31/12/2020.

Σ το Νοσοκομείο μας υπηρετούν 13 Επικουρικοί, διαφόρων Ειδικοτήτων, που είχαν διοριστεί από τον Οκτώβριο του 2018 έως το Γενάρη του 2019, με 2ετής Συμβάσεις, οι οποίες λήγουν τους επόμενους μήνες.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, με το  σχετικό Άρθρο που ψηφίστηκε στις 1/8/2020, δίνεται παράταση-κοροϊδία για 1-2 μήνες (μέχρι 31-12-20) στις ενεργές συμβάσεις ενός μόνο μέρος των επικουρικών (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορείς)  ενώ οι επικουρικοί των άλλων κατηγοριών (παρασκευαστές, τεχνολόγοι ακτινολόγοι, διοικητικοί τεχνικοί, βοηθητικό προσωπικό κλπ) που λήγουν οι συμβάσεις τους από τον Οκτώβρη έως το Γενάρη του 2021 οδηγούνται στην Οριστική  Λήξη της Σύμβασης

Σαν αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης της Κυβέρνησης της Ν.Δ, στο Θριάσιο Νοσοκομείο 5 συνάδελφοι Επικουρικοί, 3 Διοικητικοί, 1 Βιοχημικός, 1 Τεχνικός που οι συμβάσεις τους λήγουν από 29-10-2020 έως 21-1-2021,  δεν προβλέπεται ανανέωση και οι Συνάδελφοι οδηγούνται εκτός εργασίας.

Ενώ και οι υπόλοιποι 8 Επικουρικοί, Νοσηλευτές και Τραυματιοφορείς, παραμένουν «Όμηροι» των Κυβερνητικών παλινωδιών, αφού μετά τη παράταση-κοροϊδία μέχρι 31-12-2020, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τη Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, για το εάν ανανεωθούν οι Συμβάσεις μετά τις 31-12-2020.Στο ίδιο καθεστώς «Ομηρείας» με αβέβαιο το καθεστώς ανανέωσης, μπαίνουν και οι Επικουρικοί Γιατροί, που έχουν πάρει τη παράταση- κοροϊδία  έως 31-12-2020. Ενώ ακόμη παραμένει ανοιχτό, χωρίς να έχει δοθεί λύση, παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, το Θέμα των συναδέλφων του ΟΑΕΔ που οι συμβάσειςμετά από 4 χρόνια παρατάσεων, λήγουν το Φλεβάρη του 2021.

Είναι προφανές για μας, ότι την επόμενη εβδομάδα το Σωματείο πρέπει να προχωρήσει σε σύσκεψη και σε Παράσταση στη Διοίκηση, ζητώντας  να υπάρξει νέα Νομοθετική ρύθμιση από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, για Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων που λήγουν το επόμενο διάστημα, μέχρι 31-12-2021. Όπως, κάτω από τις συνεχείς παρεμβάσεις των Σωματείων, των Συνδικάτων  και του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, με «κρύα καρδιά» και παρέτεινε τις Ατομικές Συμβάσεις σε Φύλαξη, Καθαριότητα και Σίτιση έως 31-12-2021. Σε αυτή τη Κατεύθυνση έγινε δεκτή και η Πρόταση του Α. Ρ. Μ. Α στη ΠΟΕΔΗΝ για Κινητοποίηση στις 15 Οκτώβρη για το Θέμα των Επικουρικών και ΟΛΩΝ των μορφών ελαστικής Εργασίας, καθώς και των συναδέλφων του ΟΑΕΔ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ- ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.

Υ.Γ : Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τη 2Κ/19 για ΔΕ και ΥΕ. Από τους 9 που ήδη υπηρετούν, 3 είναι στους Διορισμένους, ενώ οι υπόλοιποι 6 είναι εκτός των Πινάκων. Πρέπει στη Παρέμβαση μας να ζητήσουμε τη παράταση των Συμβάσεων έως 31-12-2021  και των συναδέλφων που μένουν εκτός της Προκήρυξης 2Κ/19.

Ενωτική Κίνηση Θριάσιου Νοσοκομείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *