More

  Οι εργαζόμενοι στην COSCO κλιμακώνουν για υπογραφή ΣΣΕ, δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας

  Οι εργαζόμενοι στην COSCO κλιμακώνουν για υπογραφή ΣΣΕ, δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας

  Συσπείρωση γύρω από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Κλιμακώνουμε τη δράση μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για κατοχύρωση των κατακτήσεών μας

  «Η μαζική συσπείρωση, η μαζικοποίηση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, του Σωματείου που συσπειρώνει όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτου ειδικότητας και σύμβασης, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε πιο μαζικά, όλοι μια γροθιά, για την υπογραφή πλέον ΣΣΕ που να ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες.

  Είμαστε ήδη Νικητές. Κατορθώσαμε να κερδίσουμε μέτρα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας μέσα στο λιμάνι. Να μην πάει χαμένη άδικα η ζωή του συναδέλφου μας Δημήτρη, αποτέλεσμα εγκληματικών πρακτικών της εργοδοσίας COSCO – PCT – DPORT.

  Κατορθώσαμε να μην είμαστε απλά αναλώσιμα μιας μηχανής που αυγατίζει τα κέρδη της εργοδοσίας, ένα απλό κτύπημα μιας κάρτας σε μια πύλη λιμανιού.

  Κατακτήσαμε να γίνουμε μια γροθιά, να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες, να μπορούμε να γυρνάμε πίσω στα παιδιά μας, όπως φεύγουμε κάθε φορά από το σπίτι. Να τα κοιτάζουμε στα μάτια με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια γι’ αυτό που έχουμε κατορθώσει.

  Κλιμακώνουμε τη δράση μας, για την υπογραφή ΣΣΕ, με βάση την απόφαση της μαζικής συνέλευσης μας της Παρασκευής 5 Νοέμβρη. Όλοι μαζί συζητήσαμε, προτείναμε, καταλήξαμε στην πρόταση για ΣΣΕ, την οποία ήδη έχουμε καταθέσει για διαπραγμάτευση προς την εργοδοσία.

  Συνάδελφοι, το δικό μας Σωματείο, το ΕΝΕΔΕΠ, είναι το μόνο…

  που με συνέπεια διεκδικεί σταθερά την υπογραφή μιας ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις – ασφαλείς συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές για όλους τους εργαζόμενους στο ΣΕΜΠΟ.

  που με τη δύναμη και αποφασιστικότητά μας, συσπειρωμένοι μέσα από το Σωματείο, σπάσαμε στην πράξη τους εκφοβισμούς, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και των μηχανισμών της.

  που η δράση μας τους έχει πανικοβάλει.

  Οι μάσκες έπεσαν!

  Για όσους δεν πιστεύουν στα …θαύματα ή στα μαγικά κόλπα, βάλθηκαν COSCO – DPort – εργολάβοι μαζί με τα δικά τους τσιράκια στο “Συνδικάτο” να τους διαψεύσουν…

  …Γιατί μόνο το “Συνδικάτο” των COSCO-DPORT, μπορεί ως διά μαγείας να μετατρέπει τα 30 άτομα μιας παρέας σε ένα μεζεδοπωλείο σε 450 άτομα γενικής συνέλευσης.

  … Γιατί ξαφνικά, 2 μέρες πριν ξεκινήσει μια διαδικασία-ανέκδοτο, που ονομάζει “εκλογές”, το εργοδοτικό Συνδικάτο να μοιράζει “λαγούς και πετραχήλια”, αυξήσεις, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις… δαπάνες για κάρτες, δαπάνες για βελτίωση συνθηκών και υποδομών κλπ., κλπ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ που έτρεμαν ακόμα και να σκεφτούν μήπως διαβάσουν τη σκέψη τους τα αφεντικά τους.

  Πρόκειται για θαύμα…

  …Ξαφνικά οι του εργοδοτικού Σωματείου σταμάτησαν να παπαγαλίζουν και να κινδυνολογούν ότι …”θα φύγει ο Κινέζος” ΚΑΙ ότι “θα χάσουν τη δουλειά τους οι εργολάβοι”.

  …ότι “θα χάσουμε τη δουλειά μας οι εργαζόμενοι και θα φέρουν άλλους …φτηνούς στη θέση μας” – ΟΛΑ ΑΥΤΑ δηλαδή που υποκριτικά υποστήριζαν και με τα οποία εκφόβιζαν επί χρόνια ΟΛΟ το εργατικό δυναμικό στο λιμάνι…

  Ξαφνικά θυμήθηκαν να αντιγράψουν μέρος από τις προτάσεις του Σωματείου μας, των Γενικών Συνελεύσεων μας. Είναι αυτοί που μας ξεπούλησαν πριν 3 χρόνια, που σαν τα ποντίκια έτρεχαν μέσα στα γραφεία των αφεντικών τους, να υπογράψουν μια εξευτελιστική ΣΣΕ, κόντρα στους αγώνες που έχουμε δώσει τόσα χρόνια, κόντρα στις δικές μας ανάγκες… με βάση αυτή τη ΣΣΕ, έχουν διαλύσει τα δικά μας κορμιά, δεν θα ξαναδούμε τον συνάδελφό μας…

  Τώρα ετοιμάζουν να βάλουν κάλπη μέσα στο υπουργείο, μέσα στο Λιμενικό, ακόμη και στην Κίνα θα φθάσουν, ώστε να ψηφίζουν οι εργάτες με την ευλογία του υπ. Ναυτιλίας, του Λιμενικού και της COSCO. Η προσπάθεια νοθείας, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας εργαζόμενους με τις πλάτες της κυβέρνησης, θα πέσει στο κενό. Η υπονόμευση του αγώνα μας αποτελεί υπόθεση όλων εργαζομένων, που με έμπρακτη αλληλεγγύη στάθηκαν δίπλα στη μάχη που δώσαμε όλο αυτό το διάστημα.

  Ξαναντράπηκε και η ντροπή!

  Συνάδελφοι, ο δικός μας μαζικός μας απεργιακός αγώνας, 7 ημέρες κλειστό ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και του ομίλου της COSCO, έφερε αποτελέσματα… όταν οι άλλοι του εργοδοτικού συνδικάτου προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να σπάσουν την απεργία σε συνεννόηση με την εργοδοσία, εμείς κατορθώναμε…

  Να σπάσουμε την άκαμπτη άρνηση της COSCO να συνομιλήσει απευθείας (χωρίς τους …μεσάζοντες) με το Σωματείο μας- όσο ΚΑΙ την άρνησή της να δώσει η COSCO απευθείας λύση στα αιτήματά μας, ΟΛΑ αυτά εξαφανίστηκαν διά μαγείας …ΜΟΛΙΣ έγινε αντιληπτή η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα του Σωματείου μας!

  Ξαφνικά …ΚΑΙ συνομίλησε απευθείας η COSCO μαζί μας ΚΑΙ αποδέχτηκε τα δίκαια αιτήματά μας ΚΑΙ δεσμεύτηκε για την άμεση ικανοποίησή τους!

  Πρόκειται για ένα ακόμη θαύμα!

  Όλοι αυτοί που σαμποτάριζαν και καθυστερούσαν με κάθε τρόπο (μέχρι και τον …ΣΕΒ έβαλαν μπροστάρη) την ένταξη των συναδέλφων μας του εργατικού προσωπικού στα ΒΑΕ, τώρα που το Σωματείο μας κατάφερε-εξασφάλισε την οριστική και θετική επίλυση του ζητήματος (ΚΑΙ για την ένταξη ΚΑΙ για την αναδρομικότητα!), τώρα ξαφνικά …ανακάλυψαν ότι είναι σύμφωνοι με τα ΒΑΕ.

  Το μοναδικό θαύμα που δεν μπόρεσαν να κάνουν (προφανώς αυτό υπερβαίνει κάθε δυνατότητά τους – τη φύση τους) είναι να εγκαταλείψουν επιτέλους το πελατειακό καθεστώς αναξιοπρέπειας, το σύστημα εξυπηρετήσεων και διαχωρισμών, το νταραβέρι… με τα οποία αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στο λιμάνι!

  Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν θαύματα…

  Μόλις εμείς οι εργαζόμενοι συσπειρωθήκαμε και σηκώσαμε κεφάλι, μόλις εμείς αποφασίσαμε να παλέψουμε μαζικά για τα δίκαια αιτήματά μας.

  Μόλις οι εργαζόμενοι ενώσαμε τα χέρια και αψηφήσαμε τον φόβο και τις απειλές τους.

  Μόλις έσπασε η ομερτά και ενημερώνεται η ελληνική κοινωνία για τις εργασιακές συνθήκες στο λιμάνι της COSCO.

  Μόλις βγήκε στο φως της δημοσιότητας το δρομολόγιο του πειραϊκού… μεταξιού που ενώνει την Κουντουριώτου με το ΣΕΜΠΟ.

  Συνάδελφοι, αυτή η κωμωδία με πρωταγωνιστές την εργοδοσία και τους κολαούζους της, που αυτοαποκαλούνται “Συνδικάτο”, αποτελεί προσβολή προς όλους εμάς.

  Συνάδελφοι, προστατεύουμε αποφασιστικά τις κατακτήσεις μας!

  Μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το αυθεντικό – αντιπροσωπευτικό και έντιμο Σωματείο του λιμανιού, την ΕΝΕΔΕΠ.

  Δίνουμε τον μεγάλο και ωραίο αγώνα για την ΣΣΕ που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

  Για ένα συγκροτημένο και πλήρες πλέγμα εργασιακών δικαιωμάτων που θα λειτουργεί εξίσου για τον καθένα μας.

  Για όλους τους εργαζόμενους στο ΣΕΜΠΟ! Χωρίς διακρίσεις και χωρίς διαχωρισμούς».

  - Advertisement -spot_img

  ΝΑΥΤΙΛΙΑ

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ