Οι εργολάβοι πλησιάζουν στον «Αγιο Σάββα»

Ξεσηκωμός στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι βλέπουν να μεθοδεύεται επαναφορά ιδιωτικής εταιρείας για τη φύλαξή του, με μεγαλύτερο κόστος από το τωρινό • Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 15 Μαΐου και η διοίκηση φέρεται να προμοτάρει τον ιδιώτη, λέγοντάς τους ότι αυτός δεν θα τους απολύσει, αλλά θα τους πληρώνει δύο μισθούς παραπάνω (13ο και 14ο).

Ξεσηκωμός στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι βλέπουν να μεθοδεύεται επαναφορά ιδιωτικής εταιρείας για τη φύλαξή του, με μεγαλύτερο κόστος από το τωρινό • Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 15 Μαΐου και η διοίκηση φέρεται να προμοτάρει τον ιδιώτη, λέγοντάς τους ότι αυτός δεν θα τους απολύσει, αλλά θα τους πληρώνει δύο μισθούς παραπάνω (13ο και 14ο)

«Είναι προκλητικό να απολύονται εργαζόμενοι που συνέβαλαν στη μάχη κατά της πανδημίας και με την εργασία τους στήριξαν τη λειτουργία του νοσοκομείου, αποκτώντας έτσι εξειδικευμένη κρίσιμη εμπειρία» Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων

«Δεν θα αφήσουμε να ξανάρθουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία», «Οχι ξανά ιδιώτες στο ΕΣΥ». Με αυτά τα συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν χθες οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας «Ο Αγιος Σάββας» για την επιστροφή των εργολάβων που προμηνύει με τη στάση της η κυβέρνηση της Ν.Δ. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στη φύλαξη του νοσοκομείου λήγουν στις 15 Μαΐου και η διοίκηση του νοσοκομείου περιμένει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι μέχρι να κινήσει τη διαδικασία του ΑΣΕΠ που… ξέχασε να ενεργοποιήσει εγκαίρως! «Με δυο λόγια δουλευόμαστε», λένε μιλώντας στην «Εφ.Συν.» οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

«Πρόκειται για μεθόδευση με σκανδαλώδη τρόπο της επαναφοράς του εργολάβου για τη φύλαξη του νοσοκομείου, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο», μας λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Καταραχιάς, και προσθέτει ότι «είναι επίσης προκλητικό να απολύονται εργαζόμενοι που συνέβαλαν στη μάχη κατά της πανδημίας και με την εργασία τους στήριξαν τη λειτουργία του νοσοκομείου, αποκτώντας έτσι εξειδικευμένη κρίσιμη εμπειρία».

Πίεση

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη ζητήσει προσφορές από εργολάβους, οι οποίες υπερβαίνουν στην καλύτερη περίπτωση το σημερινό κόστος της φύλαξης κατά 10.000 ευρώ ετησίως. Σε συνάντηση μάλιστα του Σωματείου Εργαζομένων και των εργαζομένων στη φύλαξη με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο υποδιοικητής, σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν δίστασε να προμοτάρει τους εργολάβους ως καλύτερη λύση για τους φύλακες αφού θα τους παρέχεται 13ος και 14ος μισθός, ενώ θα εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν όλοι στο νοσοκομείο και δεν θα διακινδυνεύσουν τις θέσεις τους, όπως μπορεί να συμβεί με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ!

Την ίδια στιγμή, από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε και στον «Αγιο Σάββα» η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, ως μέρος της «επιστροφής στην κανονικότητα». Η αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων για δύο μήνες λόγω κορονοϊού, μας λέει ο Κ. Καταραχιάς, «έχει προκαλέσει αφόρητη πίεση για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και γι’ αυτό δημιουργείται μεγάλη ένταση και εκνευρισμός, με αποτέλεσμα το προσωπικό να φτάνει στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης».

Και από πάνω, εκεί που οι εργαζόμενοι στη φύλαξη βοηθούν το μειωμένο νοσηλευτικό προσωπικό στη θερμομέτρηση, τη συμπλήρωση εντύπων για κάθε εξεταζόμενο, τη διαχείριση των ασθενών και την τήρηση των αποστάσεων στην αναμονή των εξωτερικών ιατρείων σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο που ξεχειλίζει από ασθενείς, είναι αναγκασμένοι να διεκδικούν την παραμονή τους στο νοσοκομείο ως εργαζόμενοι σε αυτό, έστω και με συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι στον «Αγιο Σάββα» ζητούν τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα και προειδοποιούν ότι δεν θα κάνουν πίσω. Σήμερα έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από 12 το μεσημέρι έως 5 το απόγευμα.

Πηγή : www.efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *