Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν στα νοσοκομεία

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται όλο και πιο ξεκάθαρα, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ ήρθε για να κάνει ΔΟΥΛΕΙΕΣ(!!). Βλέπεις, πέρασαν 4,5 χρόνια με τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και οι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ έφυγαν από 70 Νοσοκομεία, έχασαν τα «σίγουρα» κέρδη που τους εξασφάλιζαν οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (με το αζημίωτο προφανώς..) και έμειναν στο Δημόσιο Ταμείο πάνω από 78.000.000€ και οι εργαζόμενοι να εργάζονται με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς.

Ήδη, ο κ. Κοντοζαμάνης, από τα πρώτα μέτρα, ήταν η 12μηνη διάρκεια των Ατομικών Συμβάσεων (κατά παράβαση του Νόμου που προβλέπει 42μηνο..) και η μη ανανέωση του Θεσμικού Πλαισίου για τις Ατομικές Συμβάσεις που έληγε 31/12/2019. Εξάλλου η δήλωση ότι «είμαστε με τους καλούς Εργολάβους» δείχνει τη Πολιτική Επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Έτσι, η Κυβέρνηση της Ν.Δ έχει καθορίσει μέχρι τέλους τους έτους «το ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέλος των Ατομικών Συμβάσεων» Όμως, οι Εργολάβοι δεν μπορούν να περιμένουν, θέλουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να καλύψουν τη «χασούρα» και να μην περιμένουν. Και η ΔΙΚΗ τους Κυβέρνηση, έδωσε τη λύση. Τι ετοίμασαν;

Μέσα στη Πανδημία του COVID-19, πέρασαν μια πονηρή διάταξη σε ΠΝΠ. Τι λέει; Ότι λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει, μπορεί ΟΛΟ το Δημόσιο να κάνει ΕΚΤΑΚΤΕΣ συμβάσεις 3-4 μηνών για φύλαξη και καθαριότητα. Τέτοια «φωτογραφία» ούτε το TIME δεν έχει κάνει πρωτοσέλιδο..

Και το Κορυφαίο!!. Προχωράνε σε σκανδαλώδεις συμβάσεις για την Πανδημία, τώρα που πλέον τελειώνουν τα μέτρα και ο ιός τείνει να εκλείψει(!!). ΠΟΣΟ πιο σκάνδαλο να υπάρξει..

Και μετά έπιασε δουλειά το «Επιτελικό Κράτος». Μοίρασε τις κατανομές, για να πάρουν ΌΛΟΙ. Και άρχισε το Πανήγυρι. Δόθηκαν οι εντολές και έπιασαν δουλειά οι Κομματικές Διοικήσεις της Ν.ΔΣτο Θριάσιο Νοσοκομείο, έχουμε Ατομικές Συμβάσεις στη Καθαριότητα. Από το πουθενά «προέκυψαν» ανάγκες για 10 Καθαρίστριες και 3 Προσωπικό Ασφαλείας. Θα μιλήσουμε μόνο για την Καθαριότητα. Το αίτημα πέρασε από το Κεντρικό Συμβούλιο  Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) (το μοίρασμα…) και μετά εγκρίθηκε. Βγήκε το «κουστούμι» και είναι 70.936(με ΦΠΑ 24%). Αν τον αφαιρέσεις μένουν 53912€. Δια του 3=17.970€ Δια του 10=1797€ ο κάθε υπάλληλος/μήνα. Η Σύμβαση προβλέπει να έχουν μόνο καρότσι και στολή. Τα Υλικά θα τα δίνει το Νοσοκομείο.  Η ίδια εταιρεία πήρε και τη φύλαξη, κάπου 5.000€ έβγαλε και από κει ( είπαμε το γνωστό μοίρασμα…)

Πάμε τώρα. Οι Ατομικές Συμβάσεις, με αντιμισθία Δημοσίου και εξαιρέσιμα, κοστίζει, με ΟΛΑ μέσα, περίπου 1100-1200€. Στον ιδιώτη δεν ξεπερνά, με ΟΛΑ τα 1000€. Άρα έχουμε μια διαφορά 797€χ10=7970€ το μήνα. Στους 3 μήνες=24.000€. Να βγάλουμε το κόστος των καροτσιών και των στολών. Περίπου 3-4.000€. Μένουν 20.000€ ζεστά-ζεστά. Και εάν βάλεις και τα χρήματα που ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΝ από τους εργαζόμενους , όπως ζήσαμε τόσα χρόνια, θα πιάσουμε τα 25.000€. ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ… Φωτεινές εξαιρέσεις, που καταψήφισαν στο Δ.Σ οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων και Ιατρών και ο Υποδιοικητής. Μπράβο τους…

Αυτή είναι η Κυβέρνηση της Ν.Δ για όποιον αμφέβαλε. Εάν αυτό συμβαίνει σε 3μήνες ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ Συμβάσεις, ας σκεφτούμε τη PARTY έγινε με τα υπόλοιπα. Όταν ξέρεις να κάνει δουλειές, ταΐζεις τα γνωστά ΜΜΕ (41.000.000€) εξασφαλίζεις τη σιωπή τους και αρχίζεις τις ΔΟΥΛΕΙΕΣ…

Υ.Γ: Για να έχουμε μια εικόνα για τους Εργολάβους. Σε μια προσφορά 180.000€, είχαν βάλει ως δικό τους εργολαβικό κέρδος 90€(!!). Ας φανταστούμε ΟΛΟΙ από που θα έβγαζαν τα υπόλοιπα κέρδη τους. Από τον ιδρώτα και το λειψό μεροκάματο των εργαζομένων.

ΑΣ μην επιτρέψουμε ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ…Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *