Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ πέφτουν κάτω από 0 $ το βαρέλι. Τα παγκόσμια αποθέματα είναι μικτά

Μετάφραση Google

Νέα Υόρκη / Χονγκ Κονγκ (CNN Business)Οι τιμές του πετρελαίου των ΗΠΑ κατέρρευσαν τη Δευτέρα σε χαμηλό ρεκόρ καθώς η αγορά συνεχίζει να εξαντλείται από μια επική κατάρρευση της ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία κοραναϊού . Οι παγκόσμιες μετοχές αναμιγνύονται καθώς οι επενδυτές προετοιμάζουν περισσότερες εταιρείες για να αποκαλύψουν πόσο κοστίζει η κρίση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ ήταν κάτω από τα 0 $ το βαρέλι, το χειρότερο επίπεδο από τότε που η NYMEX άνοιξε τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου το 1983. Η πτώση της Δευτέρας έρχεται αφού οι τιμές έφτασαν στο χαμηλό 18 ετών την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αγορές συνειδητοποίησαν ότι οι ρεκόρ μειώσεων της παραγωγής συμφωνήθηκαν από τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς δεν είναι αρκετά για να αντισταθμίσει την απώλεια της ζήτησης.
“Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την αγορά να αναγνωρίσει ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ +, στην παρούσα μορφή της, δεν θα είναι αρκετή για την εξισορρόπηση των αγορών πετρελαίου”, έγραψε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικός παγκόσμιων αγορών της AxiCorp, σε ερευνητικό σημείωμα.
Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης Μαΐου για Δυτικό Τέξας Διεθνές πρόκειται να λήξει , και ξέφρενη διαπραγμάτευση της τελευταίας στιγμής είναι επιδεινώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με το πόσο πετρέλαιο θα μπορούν να αποθηκεύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς στερείται η ζήτηση, σύμφωνα με τον Bjornar Tonhaugen, επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy. Είπε ότι οδηγεί σε αυτές τις «μεγάλες μεταβολές των τιμών».
Τα συμβόλαια πετρελαίου των ΗΠΑ για τον Ιούνιο μειώθηκαν περισσότερο από 12% στα 21,87 $. Το Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε 3,9% σε μόλις κάτω από τα 27 $ το βαρέλι
Πηγή : https://edition.cnn.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *