Ομάν: Drone έπληξε τάνκερ και σκότωσε δύο ναυτικούς

Πιθανότατα ένα νέο επεισόδιο ενταγμένο στον ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν διαδραματίστηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου στη θάλασσα του Ομάν. Οπως κατήγγειλαν οι Ισραηλινοί μέσω των δικών τους μίντια την Παρασκευή 30 Ιουλίου, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον πετρελαιοφόρου πλοίου που διαχειρίζεται η ισραηλινή εταιρεία Zodiac Maritime.

Το πληγέν τάνκερ ονομάζεται «Mercer Street», είναι ιαπωνικής ιδιοκτησίας και φέρει σημαία Λιβερίας. Από την επίθεση υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. «Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια τρομοκρατική ενέργεια εκ μέρους του Ιράν» δήλωσε ανωνύμως ένας ιραηλινός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Μέσο που μετέδωσε την πληροφορία. «Οι Ιρανοί έπληξαν το κύτος του πλοίου χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το Ιράν, ούτε για το περιστατικό αυτό καθαυτό ούτε για την κατηγορία που τους αποδίδουν οι Ισραηλινοί. Remaining Time-0:28 Fullscreen Mute Οι σκοτωμένοι στο περιστατικό είναι δύο μέλη του πληρώματος, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εδρεύουσα στο Λονδίνο Zodiac Maritime είναι μετρημένη όσον αφορά τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς, αφού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για περίπτωση «ύποπτης πειρατείας» η οποία διερευνάται.

Το πλοίο βρισκόταν περίπου 152 ναυτικά μίλια (περί τα 280 χλμ.) βορειοανατολικά του λιμανιού του Ομάν Ντουκμ, όταν δέχθηκε την επίθεση. Επειτα από το συμβάν το πλοίο έπλευσε με συνοδεία σκαφών των ΗΠΑ προς ασφαλή τοποθεσία Η ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για επιθέσεις σε πλοία είναι σύνηθες φαινόμενο που παροξύνθηκε τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: Protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *