Ώρα αποφάσεων για την ΓΣΕΕ: Ανακοινώνεται η απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Τον ακριβή προσδιορισμό της απεργίας που προτίθεται να πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ στον ιδιωτικό τομέα, διαμαρτυρόμενη για το εργασιακό νομοσχέδιο, πρόκειται να αποφασίσει σήμερα η Ολομέλεια. Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί, έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί. Η Συνομοσπονδία έχει εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη διαφωνία της για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και τώρα καλείται να αποφασίσει για το είδος των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα προκριθεί η πρόταση για πραγματοποίηση απεργίας κατά την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αυτό όμως σημαίνει ότι η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουνίου, η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΑΜΕ, ΕΚΑ). Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν οι υποστηριχτές του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων. Επίσης, στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, όπως επίσης και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Από κοντά και οι εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, εντάσσεται και η σημερινή, στις 6 το απόγευμα, προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Συνδικάτων των Οικοδόμων Αθήνας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου.

Πηγή : www.asfalistiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *