Ορατή πλέον η μείωση των μισθών των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ορατή πλέον η μείωση των μισθών των ξενοδοχοϋπαλλήλων με βάση τις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση

Στον οργανισμό διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ) καταφεύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού –Τουρισμού προκειμένου να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση για το 2021, μετά την απαίτηση των ξενοδόχων για μειώσεις μισθών της τάξης του 20%.

Η πρόταση των ξενοδόχων όπως ήταν αναμενόμενο συνάντησε την αντίδραση των εργαζομένων που αντιπρότειναν νέα κλαδική Σ.Σ.Ε. χωρίς μεταβολή στους μισθούς. Τελικά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης και έτσι μετά από πολλά χρόνια οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν στην μεσολάβηση (ΟΜΕΔ) με αίτημα της ΠΟΕΕΤ, προκειμένου να υπογραφεί μια κάποια σύμβαση για το νέο έτος και να μην απορυθμιστούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις στον κλάδο για τη επόμενη χρονιά.

Βέβαια το πιο πιθανό σενάριο είναι ο ΟΜΕΔ να καταλήξει σε μια μέση λύση , με αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές, που βέβαια θα σημαίνουν μείωση των μισθών των εργαζομένων, όχι όμως στο ύψος που ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Μάλιστα σε ανοιχτή επιστολή της η ΠΟΕΕΤ προς την ΠΟΞ στις 4/12 συνεχίζει να προτείνει «…Την ανανέωση της Κ.Σ.Σ.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για 1 χρόνο ως έχει και όταν βγούμε από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, να γίνει μια ουσιώδης συζήτηση για την ανανέωση της σύμβασης εκ νέου…» και τους καλεί να εγκαταλείψουν «…τις μαξιμαλιστικές τους απαιτήσεις…» και να αποσύρουν την πρόταση τους για μειώσεις μισθών.

Από https://www.filoxenianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *