Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων-Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χάσει την εργασία του!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων, εξ ονόματος των 100 εκατομμυρίων μελών της σε όλο τον κόσμο, εκφράζει την υποστήριξή της στους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνέπειες για την υγεία τους και κινδυνεύουν από τα εργασιακά τους δικαιώματα λόγω της επιδημίας Coronavirus, καταγράφει μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και θανάτων.

Καλούμε τις κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, καθώς και την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η μεγάλη ταξική οικογένεια των συνδικαλιστικών οργανώσεων υπογραμμίζει την ηρωική συμβολή των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των επιστημόνων, στα νοσοκομεία και στις άλλες υπηρεσίες που προσπαθούν να προστατεύσουν τη ζωή των εργαζομένων και όλων των ανθρώπων κάτω από εξαντλητικές συνθήκες και σε φτωχά και ανεπαρκή συστήματα υγείας.

Ανακαλύπτουμε τα πολύ μεγάλα κενά στα Συστήματα Υγείας, ως αποτέλεσμα των πολιτικών ανεπαρκούς χρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης των κρατών που δεν θεωρούν την υγειονομική περίθαλψη και την πρόληψη ως παγκόσμιο δικαίωμα, αλλά ως προϊόν που παράγει τεράστια κέρδη για τις βιομηχανίες υγείας και φαρμακευτικής. Οι δυστυχισμένες και ακόμη και ανύπαρκτες δομές υγείας στις χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής εκθέτουν τους εργαζόμενους σε σοβαρή απειλή λόγω της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώνουν τα αποτελέσματα της επιδημίας του Coronavirus στην παγκόσμια οικονομία, με μέτρα όπως απολύσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εργασία από το σπίτι και ακόμη πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας.

  Απαιτούμε:

 1. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και δημιουργία νέων δομών δημόσιας υγείας.
 2. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένες με τα απαραίτητα υλικά απολύμανσης και προστασίας, τα οποία παρέχει το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό.
 3. Οι πρόσθετες ημέρες εκτός εργασίας με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση πρέπει να εξασφαλίζονται:
  • Οι εργαζόμενοι που είναι άρρωστοι.
  • Οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία λόγω προληπτικών μέτρων έκτακτης ανάγκης.
  • Εκείνοι που καλούνται να φροντίζουν ένα άρρωστο παιδί ή ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειάς τους. Αυτοί που πρέπει να μείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, λόγω του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των φυτωρίων.
 4. Σημαντικά και επαρκή μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας.
 5. Η κερδοσκοπία πολυεθνικών και μονοπωλίων ενάντια στα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνθλίβεται.

Στην εποχή της ταχείας τεχνολογικής ανάπτυξης και προόδου, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και παραγωγικές δυνατότητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και προστασία των λαών από επιδημίες. Αντ ‘αυτού, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν από τις συνέπειες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και εκτίθενται σε κίνδυνο ενάντια στη ζωή τους και την επιβίωση των οικογενειών τους.

Ζητούμε από όλα τα κράτη, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν χωρίς καθυστέρηση πλήρη και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψη και την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των λαών, καθώς και για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους με μέτρα ανακοίνωσε.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *