Πασχαλινό δώρο της κυβέρνησης στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ η παράταση του ωραρίου

Πολίτες και εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ στο Ελληνικό, μετά από τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ως το «πασχαλιάτικο δώρο της κυβέρνησης και του υφυπουργού ανάπτυξης στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ δυο μέρες μετά τις κινητοποιήσεις τους και τρανή απόδειξη πόσο τους λογαριάζουν και πόσο υποκριτικά είναι τα ευχαριστώ τους σε αυτούς τους εργαζόμενους» χαρακτηρίζει τη σημερινή απόφαση του υφυπουργού ανάπτυξης για παράταση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ μέχρι τις 20:30 το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων.

Παράλληλα απαιτεί «οι δύο ώρες σημερινής υπερωριακής απασχόλησης με προσαύξηση ανάλογη με εργασία σε μέρα αργίας. Να μην συμψηφιστούν με άλλη μέρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ που και αυτές τις μέρες έχουν λιώσει στη δουλειά ενημερώθηκαν σήμερα στις 17.00 (!) κατά την διάρκεια του ωραρίου τους ότι παρατείνεται μέχρι τις 20:30 η λειτουργία των καταστημάτων με απόφαση του υφυπουργού !

Είναι το πασχαλιάτικο δώρο της κυβέρνησης και του υφυπουργού ανάπτυξης στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ δυο μέρες μετά τις κινητοποιήσεις τους και τρανή απόδειξη πόσο τους λογαριάζουν και πόσο υποκριτικά είναι τα ευχαριστώ τους σε αυτούς τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι “ζώα” να μαθαίνουν στο παρά πέντε παρατάσεις από τα υπουργεία. Έχουν οικογένειες, παιδία, έχουν ανάγκη από ξεκούραση.

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν στόχο να σταυρώσουν τους εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ κυριολεκτικά.

Απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν οι δύο ώρες σημερινής υπερωριακής απασχόλησης με προσαύξηση ανάλογη με εργασία σε μέρα αργίας. Να μην συμψηφιστούν με άλλη μέρα.

Κανένας μόνος- Κανένας εκτεθειμένος στην πανδημία και την ασυδοσία της εργοδοσίας». 

Πηγή : www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *