Πήγαν για να καλύψουν τα κενά των νοσηλευτών σε αναστολή αλλά ήταν ανεμβολίαστοι

Πήγαν για να καλύψουν τα κενά των νοσηλευτών σε αναστολή αλλά ήταν ανεμβολίαστοι

Δεν έχει τέλος ο παραλογισμός με τις αναστολές εργασίας, ειδικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ανεμβολίαστοι ήταν οι νοσηλευτές που ήρθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί από τους νοσηλευτές που βγήκαν σε αναστολή επειδή ήταν ανεμβολίαστοι.

Σ’ αυτή την παραδοχή προχώρησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Νικόλαος Φαρμάκης, κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση του Infonews24.
«Έχουμε ζητήσει να καλυφθούν κάποιες θέσεις. Ήρθαν κάποιοι νοσηλευτές, αλλά κάποιοι είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό έπρεπε να προβλεφθεί, ώστε ανεμβολίαστο άτομο να μην καταθέτει χαρτιά. Υπάρχει μια κινητικότητα, αλλά δεν είναι αυτή που θα θέλαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο νοσοκομείο, ο κ. Φαρμάκης είπε ότι σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύονται 32 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid19 και 9 σε ΜΕΘ.

Αυτή τη στιγμή η δυναμικότητα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών είναι 40 απλές κλίνες Covid19 και 10 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μόνο η Ουρολογική Κλινική δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είμαστε, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό. Απλά αν χρειαστεί να ανοίξουμε νέα κλινική, θα πρέπει να έρθει προσωπικό» επεσήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών.

Πηγή : infonews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *