Πιο κοντά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός: ‘Κλείδωσε’ για τους υγειονομικούς. Συζήτηση για εργαζομένους σε εστίαση, τουρισμό και εκπαίδευση

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις για τους υγειονομικούς. Ανοίγει η συζήτηση για εργαζομένους σε εστίαση, τουρισμό και εκπαίδευση. Εσωτερικές μετακινήσεις και υποχρεωτικές άδειες για τους αρνητές των εμβολίων είναι ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται υπό εξέταση.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, αρχής γενομένης από τους υγειονομικούς και τους υπαλλήλους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δημιουργεί νέα δεδομένα για τους εργαζομένους που θα κληθούν να εμβολιαστούν.

Τυχόν άρνησή τους θα επιφέρει μια σειρά από συνέπειες που δεν θα έχουν εκδικητικό χαρακτήρα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Απεναντίας, με αυτή την κίνηση θα προστατευθούν οι συνάδελφοί τους, αλλά και οι πολίτες που έρχονται σε επαφή μαζί τους, προσθέτουν.
Ηδη στο κυβερνητικό στρατόπεδο γίνεται μια πρώτη συζήτηση για το ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα και, κυρίως, τα αντικίνητρα μέχρι η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής να καταθέσει τις τελικές εισηγήσεις της για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, όλα δείχνουν πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα μείνει μόνο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά θα ισχύσει και για άλλες επαγγελματικές τάξεις, όπως για τους εργαζομένους στην εστίαση και στον τουρισμό, ακόμα και στους εκπαιδευτικούς.


Στόχος είναι να θωρακιστούν απέναντι στον κορωνοϊό επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με πολίτες, αφού το μοναδικό
όπλο σε αυτή τη φάση είναι ο εμβολιασμός. Στο υπουργείο Υγείας εξετάζουν τα δεδομένα, ενώ κομβικό ρόλο έχει και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αλλωστε, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και γνωρίζει άριστα το συνταγματικό πλαίσιο αλλά και τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα για τις όποιες ρυθμίσεις απαιτηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα δεν θα προβλέπονται απολύσεις, αλλά θα υπάρχει ένα πλέγμα που θα θέτει προσκόμματα σε όσους δεν εμβολιάζονται.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

1 thought on “Πιο κοντά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός: ‘Κλείδωσε’ για τους υγειονομικούς. Συζήτηση για εργαζομένους σε εστίαση, τουρισμό και εκπαίδευση

  1. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι το να υποχρεώσεις κάποιους -είτε άμεσα είτε έμμεσα με εκβιασμούς, απειλές κλπ- να συμμετέχουν σε ένα ιατρικό πείραμα, αποτελεί έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, κατά περίπτωση γενοκτονία ή τουλάχιστον βασανισμό και τιμωρείται με θάνατο? Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ακριβώς τα ίδια με την κυβέρνηση έλεγαν και οι Ναζί, με πρωτοστάτη τον Μένγκελε και κατέληξαν στην κρεμάλα, μαζί με πλήθος γιατρών, δημοσιογράφων και άλλων “υποστηρικτών” ή ανθρώπων που κάλυπταν τα εγκλήματα?
    Προσέξτε γιατί, αν δεν πυροδοτηθεί εμφύλιος με τις κινήσεις που κάνουν και δεν ανατραπούν, θα έρθει η στιγμή που ένα νέο δικαστήριο της Νυρεμβέργης θα πάρει ανάλογες αποφάσεις. Εμένα πλέον πολύ λίγο με επηρρεάζει, φεύγω όπως φεύγουν και πολλοί άλλοι που γνωρίζω. Τέρμα τα δίφραγκα. Θα την πληρώσουν όσοι μείνουν πίσω και στην συνέχεια όλοι όσοι έχουν εμπλακεί. Σας χαιρετώ και καλή τύχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *