Η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου διατηρεί ως μέλος του Συνδικάτου τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων!

Τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στο ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων αποκαλύπτει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, σημειώνοντας πως με το στόμα της απερχόμενης διοίκησης «μιλάνε οι μεγαλοξενοδόχοι και τα κυβερνητικά στελέχη». 

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Στην καταγγελία μας ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είναι μέλος του σωματείου, απαντούν ότι τον έγραψαν μέλος επειδή ως το 2016 ήταν λογιστής! Ωστόσο ο Μαρκόπουλος είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων από το 2011. Τουλάχιστον από το 2013 υπάρχει αρχείο δημοσιευμένο στο ΓΕΜΗ σύμφωνα με το οποίο είναι πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησής του. Το 2017 συνυπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων. Η ουσία είναι ότι όταν φτάνουν στο σημείο να έχουν γράψει μέλος του σωματείου τον πρόεδρο των ξενοδόχων καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται σε αυτό το μητρώο και πώς γίνονται οι εκλογές του σωματείου. Την ίδια στιγμή που έχουν γραμμένο τον πρόεδρο των ξενοδόχων κάνουν ό,τι μπορούν για να βάζουν εμπόδια στο να γραφτούν εργαζόμενοι αν δεν πηγαίνουν με τα νερά τους!».

Δεν έχουν λένε, συνεχίζει η ΔΑΣ, «καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Όμως στο συνδυασμό τους έχουν συμπεριλάβει για πολλοστή φορά, γνωρίζοντας καλά ποιος είναι, τον Σωτήρη Αγγέλου, πρωτοπαλίκαρο της ΧΑ στη Ρόδο και υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο “Ελληνική Αυγή Νοτίου Αιγαίου” ακόμα και το 2019. Οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τον φυλακισμένο πλέον εγκληματία Παναγιώταρο είναι ενδεικτικές».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να τους τιμωρήσουν στις εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, προσθέτει η ΔΑΣ, «είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τα σωματεία, να γίνει πιο μαχητικό το εργατικό κίνημα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τις δυνάμεις που στέκονται δίπλα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Οι μεθοδεύσεις και η συμπεριφορά της ηγεσίας του σωματείου όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει ένα σημαντικό τμήμα των μελών του σωματείου να αηδιάσουν και να απέχουν εντελώς από τις διαδικασίες του. Αυτούς τους συναδέλφους τους καταλαβαίνουμε, αλλά εκτιμούμε ότι η αποχή βολεύει αυτό το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί. Καλύτερη τιμωρία είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές και το “μαύρισμα” της πλειοψηφίας, ακόμα και κάτω από άνισες συνθήκες».

Πηγή : www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *