Πλήθος απεργών διαδήλωσε στους δρόμους της Αθήνας (Εικόνες)

Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης, Μάνος Νικολάου / Εργατική Αλληλεγγύη

Πλήθος απεργών διαδήλωσε στους δρόμους της Αθήνας διεκδικώντας “λεφτά για τις ανάγκες μας – μαζικές προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες – μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες”. 24ωρη απεργία είχε κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ – η ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία – ενώ η ΑΔΕΔΥ με απόφασή της διεύρυνε την απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα.Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην πλατεία Μαβίλη και πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Το παρών με τα πανό των σωματείων τους έδωσαν εργαζόμενοι/ες από πολλά νοσοκομεία, όπως τα Αμ.Φλέμινγκ, Θριάσιο, Αττικό, Αγ.Σάββας, του Γεννηματάς, Σωτηρία, Κρατικό Νίκαιας, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Ελπίς, Λαϊκό, το Συντονιστικό Νοσοκομείων κ.α.

Μαζί τους βρέθηκαν συμπαραστάτες/τριες από την καμπάνια Support Health Workers, οι μετανάστριες σχολικές καθαρίστριες του δήμου Αθήνας, οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, οι μαθητές/τριες Anticapitalista, το φοιτητικό μπλοκ του ΣΕΚ στις σχολές. Στην πλατεία Κλαυθμώνος συναντήθηκαν με τους απεργούς των υπόλοιπων κλάδων του δημοσίου και συνέχισαν προς το Υπουργείο Υγείας.

Στην Κλαυθμώνος, στη συγκέντρωση που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, ενώθηκαν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους Δήμους, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ, μηχανικοί του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι και μαθητές/τριες. Η πορεία ξεκίνησε από την βάδισε προς τη Βουλή, όπου έκανε στάση και συνέχισε μέχρι τα Προπύλαια.

Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης, Μάνος Νικολάου / Εργατική Αλληλεγγύηwww.ergatiki.grwww.sekonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *