«Πόλεμος» μεταξύ Levante Ferries και Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας Levante Ferries και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού με αφορμή καταγγελία για τα κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο της “Κεφαλονιά”.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με τη Levante Ferries θα επανέλθουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων σε πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε σε πλοίο της εταιρίας..

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΠΕΝΕΝ

Μέσω ιστοσελίδας λάβαμε γνώση μιας κατάπτυστης και άθλιας ανακοίνωσης που εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Levante Ferries με αφορμή την καταγγελία μας για τα κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο της “Κεφαλονιά”.

Κατάπτυστη διότι χαρακτηρίζει την δημοσιοποίηση στην οποία προβήκαμε ως “ύπουλη”, ότι αυτή συνιστά “πολιτική εκμετάλλευση” εκ μέρους μας και ότι “εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες”, ότι δημιουργούμε θέμα “εκ του μη όντος”, ότι στοχεύουμε στην “σπίλωση της εταιρείας”, ότι η κίνησή μας αυτή γίνεται σε επίπεδο σύγκρουσης με άλλα ναυτεργατικά σωματεία, ότι τους συκοφαντούμε… και καταλήγοντας μας επιπλήττουν ότι…. δεν εκφράσαμε την συμπάθεια και την ανησυχία μας για την κατάσταση της υγείας των δύο Ναυτικών!!!

Από τα όσα φαιδρά γράφει και μας καταλογίζει η εταιρεία προκύπτει ότι η καταγγελία μας τους προκάλεσε ταραχή και πανικό και η αντίδρασή τους τους εκθέτει ακόμη περισσότερο και από αυτή την ευθύνη τους για τα κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο τους…..

Είναι συνήθης η τακτική της όταν καταγγέλλονται προβλήματα στα πλοία της, και αυτό συμβαίνει επαναλαμβανόμενα, αντί να απαντήσει σε αυτά και κυρίως να συμμορφωθεί και να δώσει λύσεις στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας, αφού αυτά αφορούν καταστρατήγηση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα αναζητώντας αλλότρια κίνητρα – σκοπιμότητες και σκιαμαχεί με φαντάσματα πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό καλύπτει τις αναμφισβήτητες ευθύνες της και απαλλάσσεται από αυτές!!!

Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπέρασε τα εσκαμμένα στην απέλπιδα προσπάθειά της να συγκαλύψει τις ευθύνες της, κατηγορώντας την ΠΕΝΕΝ ότι δημιουργεί πρόβλημα “εκ του μη όντος” και με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι έχει ξεμπερδέψει με το γεγονός ότι δύο Ναυτεργάτες σε πλοία της κόλλησαν κορωνοϊό και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα πλέον προβλήματα υγείας….

Μάλιστα η προκλητικότητα και η θρασύτητά τους ξεπερνάει κάθε όριο όταν καταλογίζουν στην ΠΕΝΕΝ προθέσεις πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες….

Καθιστούμε για άλλη μία φορά σαφές προς την εταιρεία, τον ευφάνταστο και αρρωστημένο συντάκτη της ανακοίνωσης, ότι δεν πρόκειται να απαλλαγούν από την παρέμβαση και την δράση μας εφόσον διαπιστωμένα παραβιάζουν ασύστολα τα ναυτεργατικά δικαιώματα όταν δεν παίρνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών από τον covid-19 και τέλος τους συνιστούμε να ξεστραβωθούν από την τυφλή εμπάθεια που τρέφουν για την ΠΕΝΕΝ φθάνοντας στο καταγέλαστο σημείο να αναρωτιούνται για το εάν δημόσια εκφράσαμε τη συμπάθειά μας για την κατάσταση της υγείας των ασθενούντων Ναυτεργατών.

Αυτά προς το παρόν για την Levante Ferries με την επισήμανση ότι όσα γράψαμε στην προηγούμενη καταγγελία τα εννοούμε απόλυτα και δεν αλλάζουμε ούτε μία αράδα….

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΥΓ: Με τη Levante Ferries θα επανέλθουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων σε πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε σε πλοίο της εταιρίας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *