«Πόλεμος» σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου μετά από τις απολύσεις!

Στα… χαρακώματα έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι γνωστού ξενοδοχείου του Ηρακλείου και η ιδιοκτησία του καταλύματος!

Αιτία δεν είναι άλλη από τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του ξενοδοχείου. Κάτι που έχει προκαλεσει και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Συμφωνα με πληροφορίες, αλλά και την ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν Ηρακλείου, η διεύθυνση του εν λόγω ξενοδοχείου έχει ήδη ενημερώσει εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων πως δεν θα εργαστουν φετος.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων προχώρησε σε παρέμβαση προς τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ενώ ζητείται η παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας.

Η ανακοίνωση του σωματείου που έχει τον τίτλο «Ντροπή και μόνο Ντροπή», που υπογράφουν ο κ. Κοκολάκης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Σμυρνάκης, αναφέρει τα εξής:

“Εν μέσω πανδημίας ξενοδόχος ανακοινώνει απολύσεις σε ξενοδοχειακή επιχείρηση του Ηρακλείου που οι εργαζόμενοι προσέφεραν επί δεκαετίες τις υπηρεσίες τους όπως και την προηγούμενη τουριστική περίοδο .

Μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας ο καινούργιος εργοδότης ανακοίνωσε σε μεγάλο ποσοστό εργαζομένων απολύσεις με πρόσχημα τον ¨εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών¨. Στους δύσκολους καιρούς για όλους μας απαιτούμε σοβαρότητα και σεβασμό στους εργαζόμενους, που δυστυχώς και φέτος μερίδα εργοδοτών τους αντιμετωπίζει ανάλογα με τις ανάγκες τους ως αναλώσιμα προϊόντα.

Καλούμε τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις αποφορτίζοντας την ένταση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που επικρατεί η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας να προστατεύσει και να στηρίξει τους εργαζόμενους, ακυρώνοντας όλες τις απολύσεις για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ζητούμε την παράταση του ταμείου ανεργίας έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση για νέους αγώνες».

Πηγή : https://www.voucherergasia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *