ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ο  ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ απαιτεί αυξημένη προστασία της υγείας. Ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό  είναι πανταχού παρών – ακόμη και στην εργασία. Δέκα κανόνες και συμβουλές που προστατεύουν αποτελεσματικά τους υπαλλήλους από μόλυνση. Με αφίσες σε 16 γλώσσες.

1. Διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση

Σύμφωνα με τις τρέχουσες ιατρικές γνώσεις, η απόσταση ασφαλείας μεταξύ δύο υπαλλήλων στην εργασία πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο μέτρα. Εάν δεν μπορεί να παρατηρηθεί η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των χώρων εργασίας, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων που εργάζονται ταυτόχρονα.

2. Κρατήστε διαλείμματα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές

Τα κλιμακωτά διαλείμματα διασφαλίζουν ότι διατηρείται η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων, π.χ. σε χώρους διακοπών ή σε σημεία καπνίσματος.

3. Προστατέψτε ιδιαίτερα ευάλωτους υπαλλήλους

Για τους υπαλλήλους που ανήκουν στην ομάδα κινδύνου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι δεν θα μολυνθούν στην εργασία επανασχεδιάζοντας τις συνθήκες εργασίας τους ή αλλάζοντας τη δουλειά / εργασία τους. Πρέπει να είναι δυνατή η επαγγελματική ιατρική προφύλαξη για τους εργαζομένους.

4. Αποφύγετε να συναντήσετε πολλούς υπαλλήλους

Στην αρχή και στο τέλος των ωρών εργασίας (καταγραφή χρόνου, αποδυτήρια κ.λπ.), πρέπει να ληφθούν κατάλληλα τεχνικά μέτρα για να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών υπαλλήλων σε περιορισμένο χώρο (π.χ. με γραμμές αναμονής, άνοιγμα των εμποδίων ή παρόμοια).

5. Οργανώστε τη διανομή τροφίμων και μειώστε τον αριθμό των καρεκλών στην καντίνα

Μειώνοντας τον αριθμό των καθισμάτων, οι ελάχιστες αποστάσεις μπορούν επίσης να διασφαλιστούν κατά την πλήρωση του τραπεζιού. Η οδηγία που δίνεται από εξουσιοδοτημένα άτομα μπορεί να είναι χρήσιμη προσθήκη. Εάν είναι απαραίτητο, οι ώρες της καντίνας και του γεύματος πρέπει να παραταθούν.

6. Δημιουργήστε ένα σχέδιο καθαρισμού για επιφάνειες και εξοπλισμό εργασίας

Ο ιός της κορώνας επιβιώνει για αρκετό καιρό σε επιφάνειες. Επομένως, πρέπει να παρέχεται τακτικός καθαρισμός επιφανειών εργασίας, υλικών λειτουργίας και εργασίας καθώς και επιφανειών σε κυλικεία και κοινωνικούς χώρους. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να καταρτιστούν λεπτομερή σχέδια καθαρισμού για την αντίστοιχη περιοχή, τα οποία προβλέπουν καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

7. Πλύνετε τακτικά ή απολυμάνετε τα χέρια

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δίνονται αρκετές φορές κατά τις ώρες εργασίας τους για να πλένουν ή να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Για το σκοπό αυτό, ο εργοδότης πρέπει επίσης να παρέχει αρκετό νερό, υγρό σαπούνι, καθαρά χαρτοπετσέτες και κλειστούς κάδους απορριμμάτων ή κατάλληλα απολυμαντικά.

8. Εάν είναι απαραίτητο, φορέστε μάσκα προσώπου ή ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό

Πρέπει να ελέγχεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις εάν απαιτείται ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός (προστασία από το στόμα, προστατευτική ενδυμασία κ.λπ.) εκτός από τα οργανωτικά μέτρα που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό πρέπει να θεωρηθεί ως συμπληρωματικό μέτρο.

9. Πρέπει να πραγματοποιηθεί διαβούλευση με τον γιατρό της εταιρείας

Προκειμένου να ληφθούν επαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα, πρέπει να δοθούν οδηγίες από τον ιατρό της εταιρείας. Σε συνεννόηση με τον εργοδότη και το συμβούλιο εργασίας, ο τελευταίος ελέγχει επίσης εάν ενδέχεται να απαιτούνται πρόσθετα προστατευτικά μέτρα λόγω των ειδικών συνθηκών λειτουργίας

10. Εξασφάλιση συνεργασίας στην επαγγελματική ασφάλεια

Η επιτροπή OSH είναι ένας τρόπος συντονισμού εταιρικών στρατηγικών κορώνας. Η επιτροπή επαγγελματικής ασφάλειας συντονίζει την εφαρμογή των μέτρων άμεσα και βοηθά στον έλεγχο της αποτελεσματικότητάς τους. Ο εργοδότης έχει την ευθύνη. Πρέπει να λάβει υποστήριξη από ειδικούς, για παράδειγμα από ειδικούς για την επαγγελματική ασφάλεια, γιατρούς εταιρειών και αξιωματικούς ασφαλείας.

Συμβουλές προστασίας σε 16 γλώσσες

[flipbook pdf=”https://www.ergolavikoi.gr/wp-content/uploads/2020/05/20200511_IGM_Flugblatt_Gesundheitsschutz_griech_RZ_c4fbb7a1190984f3d9849a77be20c9dfa96faa4e.pdf”]

Πηγή : www.igmetall.de

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *