Πρωταγωνιστές ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ στα δίκτυα φυσικού αερίου στην Αττική

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα έργα ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου και στην Αττική καθώς αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τους διαγωνισμούς που πραγματοποίησε η ΕΔΑ Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνισμοί αφορούσαν έργα αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από 7 διαγωνισμούς.

Οι διαγωνισμοί αφορούν κατά κύριο λόγω την κατασκευή και τη συντήρηση του δικτύου χαμηλής (4bar) και μέσης πίεσης (19 bar) στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής. Οι “μάχες” που δόθηκαν μεταξύ των ενδιαφερομένων ήταν μεγάλες με βετεράνους του κλάδου και της διαγωνιστικής διαδικασίας να επικρατούν και να αναδεικνύονται ως οι μειοδότες. Μάλιστα σημαντική ήταν η συμμετοχή της κοινοπραξίας ΑΒΑΞ–ΑΚΤΩΡ-Δίκτυα και Αγωγοί Φυσικού Αερίου Αττικής, η οποία πέτυχε να μειοδοτήσει σε 3 διαγωνισμούς.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ανάδοχοι έδωσαν τη σχετική έκπτωση επί του εκτιμώμενου κόστους του εκάστοτε έργου  με την ΕΔΑ Αττικής να χρησιμοποιεί τη διαφορά που προέκυψε για επιπλέον έργα στην Περιφέρεια.

Τα έργα θα διαρκέσουν για 4 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, έπειτα θα ακολουθήσει η περίοδος συντήρησης, ενώ η ΕΔΑ Αττικής διατηρεί δικαίωμα μονομερούς παράτασης της σύμβασης για 3 επιπλέον μήνες χωρίς δέσμευση για εξάντληση τού κατ’ ανώτατο όριο του προϋπολογισμού του έργου.

Οι ανάδοχοι των διαγωνισμών

Ο πρώτος από τους 7 διαγωνισμούς της ΕΔΑ Αττικής, αφορούσε την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης έως 4bar, χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης έως 19 bar και παροχετευτικών αγωγών στον Νομό Αττικής. Στον εν λόγω διαγωνισμό μειοδότησε μεταξύ 3 προσφορών η ΕΡΓΩ ΑΤΕ με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα 1,22 εκατομμύρια ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 990 χιλιάδες) με τη σύμβαση να υπογράφεται στις 14 Απριλίου

Ο επόμενος διαγωνισμός είχε να κάνει με την κατασκευή δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα 1,21 εκατομμύρια ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, 990 χιλιάδες ευρώ ποσό χωρίς ΦΠΑ) με την ΑΤΕΡΜΩΝ να αναδεικνύεται ως ο μειοδότης πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη έκπτωση μεταξύ 4 προτάσεων και την υπογραφή να πέφτει στις 27 Απριλίου.

Ο επόμενος ανάδοχος για τα δίκτυα χαμηλής πίεσης ήταν η Θέμελη ΑΤΕ, η οποία παρείχε τη χαμηλότερη έκπτωση σε διαγωνισμό αξίας 1,21 εκατομμυρίων ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, 980 χιλιάδες ευρώ ποσό χωρίς ΦΠΑ) μεταξύ 4 προσφορών.

Ακόμα ένας ανάδοχος για έργα κατασκευής χαμηλής και μέσης πίεσης ήταν η κοινοπραξία Τεκάλ Α.Ε. / Multigas / SEC, W14. Η κοινοπραξία παρείχε την καλύτερη προσφορά για έργο αξίας 1,2 εκατομμυρίων ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, 975 χιλιάδες ευρώ ποσό χωρίς ΦΠΑ) μειοδοτώντας μεταξύ 3 προτάσεων και υπογράφοντας στις 12 Απριλίου.

Ισχυρή η παρουσία των ΑΒΑΞ και ΑΚΤΩΡ

Ωστόσο, η κοινοπραξία που επικράτησε σχεδόν στους μισούς διαγωνισμούς για τα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Αττική ήταν αυτή των ΑΒΑΞ-ΑΚΤΩΡ-Δίκτυα και Αγωγοί Φυσικού Αερίου Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η Κοινοπραξία μειοδότησε σε τρεις διαγωνισμούς παρέχοντας την καλύτερη τιμή για έργα αξίας 3,6 εκατομμυρίων ευρώ με τις υπογραφές να πέφτουν στις 11 Μαΐου.

Στο πρώτο διαγωνισμό που αφορούσε στην κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα 1,22 εκατομμύρια ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 985 χιλιάδες ευρώ) η κοινοπραξία μειοδότησε μεταξύ 4 προτάσεων και το ίδιο έγινε και στο δεύτερο διαγωνισμό. Στον τρίτο διαγωνισμό η εταιρία πέτυχε την καλύτερη προσφορά μεταξύ 3 προτάσεων για δίκτυα χαμηλής και μέσης πίεσης με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα 1,22 εκατομμύρια ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 990 χιλιάδες ευρώ).

Το φυσικό αντικείμενο των έργων

Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω μειοδότες θα αναλάβουν τα εξής:

α) Κατασκευή Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης Πίεσης έως 19 bar, Χαμηλής Πίεσης έως 4bar, Παροχετευτικών Αγωγών και Εργασίες Λειτουργίας και Συντήρησης στο υφιστάμενο Δίκτυο Διανομής Μέσης και Χαμηλής Πίεσης,

β) Κατασκευή Παροχετευτικών Αγωγών και επεκτάσεων Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου Χαμηλής Πίεσης έως 4bar,

γ) Κατασκευή παροχετευτικών αγωγών Φυσικού Αερίου από Δίκτυο Διανομής Χαμηλής Πίεσης έως 4bar,

δ) Μελέτη και κατασκευή ή μόνο κατασκευή εσωτερικών εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου

Πηγή : https://ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *