“Υποδοχή” Κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

“Θερμή” ήταν η υποδοχή των σωματείων, εργαζομένων και φορέων, στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στη, καθώς από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο νέο πεζόδρομο της πόλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τον τουρισμό και τους εργαζόμενους στον κλα΄δο, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους δεν επαρκούν.

Ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στην Ελαιουργία στις Σινιές.

Σωματεία, εργαζόμενοι και φορείς της Κέρκυρας από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στο νέο πεζόδρομο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί και για τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους δεν επαρκούν. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Κέρκυρας καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της επανεκκίνησης της οικονομίας και του τουρισμού τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ενώ εντείνει την καταστολή σε βάρος του λαϊκού κινήματος και με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Αλλά και την πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας , της καταστροφής του περιβάλλοντος και της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο νησί και υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είχε πρώτη στάση στο Αχίλλειο όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και τον κήπο του μουσείου.

Ακολούθησε, σύντομη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων παρόντων του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκης, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, της περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου και των αντιπεριφερειαρχών του Ιονίου.

Πηγή :https://drepani.grΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *