“Ρουά ματ” του ΚΚΕ στην κυβέρνηση: Ανοιχτές οι οργανωμένες παραλίες και με ελεύθερη πρόσβαση (χωρίς εισιτήριο)

Με μια πρόταση που φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ο Περισσός έκανε ματ πλειοδοτώντας σε σχέση με όλο το πολιτικό φάσμα. Πιο συγκεκριμένα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν άμεσα οι οργανωμένες παραλίες από το Σαββατοκύριακο, λόγω της έλευσης του πρώτου καύσωνα της περιόδου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών στις λίγες ελεύθερες παραλίες που απομένουν στην Αττική, το ΚΚΕ ζήτησε όχι μόνο να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, αλλά και η πρόσβαση σε αυτές να είναι ελεύθερη!

Καλεί δε την κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους δήμους, να εξασφαλίσει την είσοδο χωρίς εισιτήριο στις ιδιωτικοποιημένες παραλίες, προκειμένου και τα φαινόμενα συνωστισμού να αποφευχθούν και το δικαίωμα του λαού για κολύμπι και αναψυχή να καλυφθεί.

Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Η κατάσταση που επικρατεί, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, με τον κόσμο να συνωστίζεται στις ελάχιστες ελεύθερες ακόμη παραλίες, τη στιγμή που οι μεγάλες ιδιωτικές παραμένουν κλειστές, είναι απαράδεκτη. Είναι προφανές ότι η αυτονόητη ανάγκη για αναψυχή, με συνθήκες ασφάλειας, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν παραμένουν κλειστές για το λαό οι ιδιωτικοποιημένες παραλίες, αλλά κι όταν η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με πανάκριβο εισιτήριο.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους δήμους, οφείλει να εξασφαλίσει όχι μόνο να ανοίξουν οι παραλίες, αλλά αυτό να γίνεται με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου και τα φαινόμενα συνωστισμού να αποφευχθούν και το δικαίωμα του λαού να εξασφαλιστεί».

Δείτε το άρθρο Με πρόσχημα τον κορονοϊό έρχεται το τέλος στις ελεύθερες παραλίες

Πηγή : https://thefaq.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *