Σάπια κρέατα σε άπορες οικογένειες «μοίρασε» η Περιφέρεια Αττικής

Υποβλήθηκε μήνυση – Τι αναφέρει το υπηρεσιακό σημείωμα των ελεγκτών

Σάπια κρέατα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, μοίρασε η Περιφέρεια Αττικής στα πλαίσια προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)!
Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία μετά από μήνυση πολιτών, την οποία χειρίζεται το ΑΤ Σαλαμίνας υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Η ποσότητα του κρέατος που προερχόταν από την Ολλανδία (περίπου 8 τόνοι βόειου και χοιρινού) διανεμήθηκε σε άπορες οικογένειες της Σαλαμίνας στις 18 και 19 Φεβρουαρίου από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας.

Τη δεύτερη μέρα μάλιστα παρευρισκόταν κατά τη διανομή και κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής (Επιτροπή Παραλαβής Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων).

Ήταν σάπια

Ωστόσο, όταν οικογένειες απόρων άνοιξαν συσκευασίες του κρέατος για να μαγειρέψουν, αντιλήφθηκαν μια έντονη δυσοσμία και άρχισαν να ανταλλάσουν μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία μάλιστα από τις οικογένειες κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Σαλαμίνας και έτσι ενημερώθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να επιστρέψουν οι δικαιούχοι την ποσότητα του κρέατος που είχαν παραλάβει

Διαβάστε επίσης: Μέσα στην πανδημία απολύθηκαν οι καθαρίστριες από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Πράγματι, επιστράφηκαν περίπου 200 κιλά κρέατος τα οποία στις 2 Μαρτίου έλεγξε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ που επισκέφθηκε το νησί. Σύμφωνα με το υπηρεσιακό σημείωμα των ελεγκτών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του newsbreak.gr, ολόκληρη η ποσότητα του κρέατος – αν και βρισκόταν στην κατάψυξη – παρουσίαζε «αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων τους (έντονη δυσοσμία και αλλοίωση χρώματος)», ενώ μετά από εργαστηριακή εξέταση διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός «εντεροβακτηριοειδών βακτηριδίων» που το καθιστούν ως «μη ασφαλές – ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση»

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τη δικηγόρο Μαρούσκα Σπυράκη, η οποία επιβεβαίωσε την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου βάσει της οποίας έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες στο ΑΤ Σαλαμίνας το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Πηγή : www.greekaffair.news https://ellas2.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *