Σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ: ​​Οι εργαζόμενοι χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη και όχι περισσότερες συνόδους κορυφής

Απαντώντας στην αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γενικός Γραμματέας της ETUC Luca Visentini δήλωσε:

«Αν και αυτό ήταν κάπως αναμενόμενο, η καθυστέρηση στην έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης είναι ένα πλήγμα για 42 εκατομμύρια Ευρωπαίους εργαζόμενους που έχουν απολυθεί προσωρινά και χρειάζονται αυτήν την επένδυση για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους.

«Οι πολίτες δεν θέλουν να δουν περισσότερες συνόδους κορυφής. θέλουν την υποστήριξη που τους έχουν υποσχεθεί να φτάσουν εγκαίρως για να κάνουν τη διαφορά και χωρίς συνθήκες λιτότητας.

«Τα συνδικάτα σε κάθε κράτος μέλος υποστηρίζουν το σχέδιο, διότι μια κρίση σε κάποιο μέρος της Ευρώπης θα βλάψει επίσης την οικονομία και θα κοστίσει θέσεις εργασίας στην υπόλοιπη Ένωση.

«Το σχέδιο ανάκαμψης έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει πλήρως την εμπιστοσύνη που πολλοί έχασαν στην Ευρώπη κατά την τελευταία κρίση, αλλά όχι εάν υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Κάθε καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και τυχόν συμβιβασμούς που επηρεάζουν το μέγεθος, τη φιλοδοξία ή την αλληλεγγύη της στρατηγικής ανάκαμψης και των εργαλείων που προτείνει η Επιτροπή.

«Η ETUC ζητά από τους ηγέτες της ΕΕ να δείξουν ευθύνη και να προετοιμαστούν για μια μελλοντοστραφή απόφαση πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα, διαφορετικά το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, θέσεων εργασίας και δημοκρατίας θα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο».

Πηγή : www.etuc.orgΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *