Σχεδόν 50% του προσωπικού ΜΕΘ του NHS αναφέρει PTSD, κατάθλιψη ή άγχος

Υπάρχουν τώρα 50% περισσότεροι ασθενείς με κοροναϊκούς στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Απρίλιο. Φωτογραφία: David Levene / The Guardian

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν μία στις πέντε νοσοκόμες που εργάζονταν σε ΜΕΘ είχαν σκέψεις αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας

Σχεδόν το ήμισυ του προσωπικού εντατικής θεραπείας ανέφερε συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες, σοβαρής κατάθλιψης ή άγχους, σύμφωνα με έρευνα που οδήγησε τους ειδικούς να λένε ότι οι εργαζόμενοι στο NHS «υποφέρουν περισσότερο από τα στρατεύματα μάχης»

Τα ευρήματα, βασισμένα σε απαντήσεις από 709 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους κλινικούς ρόλους σε έξι νοσοκομεία NHS στην Αγγλία, χρονολογούνται από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2020, μετά το αποκορύφωμα του πρώτου κύματος της πανδημίας κοροναϊού. Περίπου το 45% ανέφερε συμπτώματα σύμφωνα με μια πιθανή διάγνωση PTSD, σοβαρή κατάθλιψη και άγχος.

Υπάρχουν τώρα 50% περισσότεροι ασθενείς με κοροναϊκούς στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Απρίλιο, με τον καθηγητή Chris Whitty να λέει αυτήν την εβδομάδα ότι η υπηρεσία υγείας αντιμετωπίζει τον χειρότερο μήνα της πανδημίας.

Περισσότεροι από ένας στους επτά ιατρούς και σχεδόν ένας στους πέντε νοσηλευτές που εργάζονταν στην ICU ανέφεραν σκέψεις αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας, σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Occupational Medicine.

«Περιμέναμε να βρούμε τα αυξημένα ποσοστά ψυχικής υγείας λόγω της τρέχουσας πανδημίας – δεν περιμέναμε να βρούμε τόσο υψηλά ποσοστά», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Neil Greenberg, καθηγητής ψυχικής υγείας άμυνας στο King’s College London.

“Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί – γιατί αυτό που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε είναι πόσο από αυτό είναι κατανοητή η δυσφορία και πόσο από αυτό είναι η πραγματική ασθένεια που χρειάζεται θεραπεία.” Ενώ τα δεδομένα είναι προκαταρκτικά, το προσωπικό του NHS υποφέρει και η κρίση πιθανότατα επηρεάζει την ικανότητά τους να παρέχουν την καλύτερη ποιότητα φροντίδας, πρόσθεσε ο Greenberg.

Περίπου το 40% του προσωπικού είχε πιθανά συμπτώματα PTSD, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Συγκριτικά, μια μελέτη του 2015 έδειξε ποσοστό 8% πιθανής PTSD μεταξύ του προσωπικού που εργάζεται με ενήλικες, που αυξάνεται στο 17% μεταξύ εκείνων που εργάζονται με παιδιά. Τα ποσοστά πιθανής PTSD στο ευρύ κοινό στην Αγγλία εκτιμήθηκαν ότι ήταν περίπου 4% πριν από την πανδημία.

«Το γεγονός ότι το προσωπικό του NHS φαίνεται να υποφέρει περισσότερο από τα στρατεύματα μάχης είναι αρκετά ανησυχητικό», δήλωσε ο Greenberg, ο οποίος υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις για περισσότερα από 23 χρόνια και έχει αναπτυχθεί ως ψυχίατρος και ερευνητής σε εχθρικά περιβάλλοντα όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Εκτός από το γενικό άγχος της εργασίας σε μια ΜΕΘ και το πρόσθετο άγχος της συνεπούς ροής των ασθενών που οδηγούνται από τον Covid-19, ο Greenberg πρότεινε ότι οι «ηθικοί τραυματισμοί» θα μπορούσαν να συμβάλουν.

Το προσωπικό του NHS θέλει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα – αλλά εάν αντιμετωπίζουν ηθικά δύσκολες καταστάσεις και δεν μπορούν να προσφέρουν αυτό το επίπεδο φροντίδας, μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, είπε.

Παρά τα ευρήματα, ο Greenberg τόνισε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην έρευνα δεν ανέφεραν σοβαρά προβλήματα. «Πάνω από τους μισούς ανθρώπους – παρά τις πιέσεις του Covid – άρχισαν να είναι εντάξει, οπότε αυτό είναι πολύ καθησυχαστικό. Είναι αρκετά ανθεκτικό εργατικό δυναμικό », είπε.

Ο Πολ Χάρισον, καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό ατόμων που εργάζονται στη ΜΕΘ ανέφεραν επίπεδα κινδύνου.

«Νομίζω ότι αυτό πιθανώς απλώς βάζει κάποιους αριθμούς σε αυτό που όλοι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι συνέβαινε… αυτό είναι σαφώς ένα μη τετριμμένο ποσοστό», είπε, με την επιφύλαξη ότι το προσωπικό του NHS με προβλήματα μπορεί να είχε περισσότερο κίνητρο να ανταποκριθεί η έρευνα.

«Επειδή αυτές είναι αυτοαναφερόμενες απαντήσεις, θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πόσα από αυτά τα άτομα πληρούσαν τα κριτήρια για τη διάγνωση εάν πήραν συνέντευξη από έναν γιατρό», πρόσθεσε.

Η Kavita Vedhara, καθηγήτρια ψυχολογίας της υγείας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, η οποία μελέτησε την ψυχική υγεία των βασικών εργαζομένων τον Απρίλιο του 2020 , δήλωσε ότι τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης που παρατηρήθηκαν σε αυτήν την ανάλυση του προσωπικού της ΜΕΘ φαινόταν σύμφωνα με τα επίπεδα που αναφέρθηκαν από την υγεία και τα κοινωνικά εργαζόμενοι φροντίδας.

Πηγή : https://www.theguardian.com

Μετάφραση με βοήθεια google translate

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *