Σχολές μετεκπαίδευσης για εργαζόμενους στον τουρισμό: Προκήρυξη… για γέλια και για κλάματα!

Για γέλια και για κλάματα, χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης που παραμονές της Πρωτοχρονιάς, γνωστοποίησε το αρμόδιο υπουργείο. Ένα πρόγραμμα που αποκλείει «παραδοσιακές» τουριστικές περιοχές, όπως είναι η Χαλκιδική, τα Χανιά και ο Βόλος! Ένα πρόγραμμα που επιβάλλει, λόγω κοροοϊού, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά δεν επιτρέπει την εγγραφή ενδιαφερομένων, αν βρίσκονται σε άλλο νομό!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), γνωστοποίησε ότι δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις σχολές μετεκπαίδευσης, όπως γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια. Φέτος, οι αιτήσεις για εγγραφή θα γίνουν ηλεκτρονικά από 7.1.2021 έως 15/01/2021.

Η ΠΟΕΕΤ διαπιστώνει όμως ότι «για άλλη μια φορά αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα μεγάλοι Τουριστικοί προορισμοί όπως ο Βόλος και τα Χανιά ενώ για άλλη μια φορά δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις μας για να πραγματοποιηθούν τμήματα μετεκπαίδευσης σε περιοχές που είτε δεν έχουν γίνει ποτέ, όπως η Χαλκιδική, είτε έχουν να γίνουν πολλά χρόνια όπως η Κατερίνη. Επίσης κόπηκαν από τα φετινά τμήματα τα Τρίκαλα, ενώ πέρυσι λειτούργησαν!»

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι προτάσεις της προς το υπουργείο Τουρισμού δεν εισακούστηκαν παρά το γεγονός ότι υπήρχε η διάθεση να παραχωρηθούν μέχρι και αίθουσες από τα εργατικά κέντρα των περιοχών. «Τι κι αν προτείναμε, ειδικά για φέτος που τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως (τηλεδιάσκεψη), να τα παρακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι των περιοχών αυτών μέσω υπολογιστών από άλλες περιοχές που θα πραγματοποιηθούν τα τμήματα, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε».

Η ΠΟΕΕΤ θεωρεί ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά το υπουργείο τουρισμού αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. «Τι σας πειράζει κ.κ του υπουργείου αν οι ενδιαφερόμενοι από τα Χανιά γραφτούν στη σχολή του Ηρακλείου, ή του Αγίου Νικολάου και παρακολουθήσουν τα μαθήματα ηλεκτρονικά; Το ίδιο με τους ενδιαφερόμενους σε Βόλο, Κατερίνη, Τρίκαλα, Χαλκιδική; Τι σας πειράζει να γραφτούν στη σχολή της Θεσσαλονίκης;»

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» το γεγονός ότι το Υπουργείο Τουρισμού βάζει πλαφόν 25 ατόμων ή 20 ατόμων ανά τμήμα! «Αλήθεια σε σχολή που θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως τι το θέλετε το όριο ατόμων ανά τμήμα», αναρωτιέται εύλογα η ΠΟΕΕΤ…

Πηγή: www.asfalistiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *