Σε «Επιχείρηση Ταλαιπωρία» εξελίσσεται ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών

Vaccine and syringe injection. It use for prevention,immunization and treatment from corona virus infection(novel coronavirus disease 2019,COVID-19,nCoV 2019 from Wuhan). Medicine infectious concept.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατήγγειλε ότι κλέινονται ραντεβού για τους ιδιώτες γιατρούς που φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο. 

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση του εμβολιασμού τους εξέφρασαν οι ιδιώτες γιατροί μέσω ανακοίνωσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, περιγράφουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται σε «Επιχείρηση Ταλαιπωρία» παραφράζοντας το επίσημο όνομα του σχεδίου εμβολιασμού της κυβένησης («Επιχείρηση Ελευθερία»). Συγκεκριμένα, κατηγορούν την κυβέρνηση για λανθασμένη προτεραιοποίηση, καθώς οι γιατροί συμπριλήφθηκαν στο σχεδιασμό μαζί με τον γενικό πληθυσμό και όχι με τους υγειονομικούς.

Καταγγελία για ραντεβού που φτάνουν στον Μάρτιο

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, για την πλειοψηφία των ιδιωτών γιατρών οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν μετά τον Φεβρουάριο, «με ραντεβού τους να κλείνονται ακόμη και για τον Μάρτιο και μάλιστα μόνο για την πρώτη δόση».  Γι’ αυτό και ζητά να αναθεωρηθούν τα πάντα για τον εμβολιασμό των ιδιωτών ιατρών ώστε να πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουάριου.

Παράλληλα, καταγγέλλουν προβλήματα στην είσοδο της πλατφόρμας για τα ραντεβού στις εξής περιοχές: Κοζάνη, Ημαθία, Πέλλα, Κορινθία, Αιτωλοακαρνανία,Εύβοια κ.α.

ΟΠανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, προτείνει να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί των ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία με ειδικές λίστες, ή στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, ή στους Ιατρικούς Συλλόγους

Χάνονται πολύτιμες δόσεις του εμβολίου

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θίγει το πρόβλημα της καθημερινής απώλειας δόσεων του εμβολίου, επειδή δεν έχει προβλεφθεί η αξιοποίησή τους.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει να εξηγήσει άμεσα για ποιο λόγο δεν έχει εκδώσει ακόμη απόφαση ώστε να προκύπτουν έξι δόσεις ανά φιαλίδιο εμβολίου, την ώρα που υπάρχουν χώρες που πλέον αξιοποιούν ακόμη και επτά δόσεις. Αντίθετα στη χώρα μας συνεχίζουμε να σπαταλούμε το 20% των εμβολίων και των πόρων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *