Σενάριο για εργασία από το σπίτι στο Δημόσιο εάν εξαπλωθεί ο κοροναϊός

Στις τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις εφαρμόζεται ήδη σε μικρή κλίμακα και θα επεκταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του libre.gr, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εκδοθούν εγκύκλιοι και στο Δημόσιο -κυρίως στα υπουργεία- ώστε σταδιακά οι υπάλληλοι να εργάζονται από το σπίτι και να μην προσέρχονται στους χώρους εργασίας, ώστε να αποφευχθούν οι συναθροίσεις και εκ των πραγμάτων η διασπορά του ιού.

Όπως έγραφε, χθες, ο “Βηματοδότης”, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος και λέει σε συνομιλητές του πως “τώρα ερχόμαστε σε επαφή με τον ιό και θα δοκιμαστούμε κι εμείς, όπως και άλλες χώρες”, ενώ και οι ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν πως η έξαρση της επιδημίας θα γίνει εντός του Απριλίου με κορύφωση προς τα τέλη του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανό να δοθεί εντολή, τις επόμενες ημέρες, ώστε το1/3 των δημοσίων υπαλλήλων να μην προσέρχεται στις υπηρεσίες αλλά να εργάζεται από το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο προσοδοκάται να μειωθεί και η κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς που συνητικά θεωρούνται εστίες διασποράς του ιού.

Οι πληροφορίες λένε πως ο ο εκπρόσωπος της task force του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό πως το επόμενο διάστημα θα νοσήσει το 5% του πληθυσμού, ενώ από το φθινόπωρο έως τον χειμώνα του 2020-21 θα προσβληθεί το 10-15%, δηλαδή περίπου 1.500.000 άνθρωποι. Οι επιπτώσεις και παρενέργειες δεν μπορούν να υπολογισθούν, ωστόσο είναι πιθανό να ακολουθήσει μεγάλη πτώση στην πραγματική οικονομία.

Περισσότερα στο libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *