Σωματεία καταγγέλλουν ναυτιλιακή εταιρεία για τη μη εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Ακτοπλοΐας

Το γεγονός ότι στο πλοίο RO/RO «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας «AINAFTIS» η εταιρεία δεν εφαρμόζει τη ΣΣΕ Ακτοπλοΐας αλλά τη ΣΣΕ για φορτηγά πλοία, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο κλιμακίου της ΠΝΟ, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία «η εταιρεία δεν εφαρμόζει το άρθρο 22 του ν. 3622/2007 που καθορίζει ότι “οι τακτικές μηνιαίες εισφορές ναυτικών και πλοιοκτητών φορτηγών οχηματαγωγών πλοίων άνω των 1.500 κ.ο.χ, που δρομολογούνται στις θαλάσσιες ενδομεταφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2932/2001 (ΦΕΚ 145 Α΄), όπως εκάστοτε ισχύει, και εκτελούν πλόες συνολικής απόστασης άνω των τριάντα (30) ναυτικών μιλίων από τον αφετήριο λιμένα μέχρι το λιμένα τελικού προορισμού, δεν μπορεί να είναι κατώτερες από αυτές που καταβάλλονται για υπηρεσία ναυτικού σε ακτοπλοϊκά επιβατηγά πλοία αντίστοιχης χωρητικότητας”.

Μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου των σωματείων μας, στους εκπροσώπους των λιμενικών αρχών, που συμμετείχαν στον έλεγχο, τους κατήγγειλε το γεγονός, ότι η εταιρεία δεν εφαρμόζει τη ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και αποχώρησε από το κλιμάκιο. Στη συνέχεια, αποχώρησαν και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου της ΠΝΟ.

Απαιτούμε άμεσα το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εφαρμογή του ν. 3622/2007, σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τους ναυτεργάτες, τα σωματεία, την ομοσπονδία, να οργανώσουμε πολύμορφες παρεμβάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις για την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας σε όλα τα δρομολογημένα RO/RO πλοία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *